Stor bygning i nedstyrtningsfare: Derfor måtte kommune udstede strakspåbud

Frederiksberg Kommune måtte torsdag aften udstede et strakspåbud til ejeren af en bygning, som er i nedstyrtningsfare.

Fredag eftermiddag blev bygningen på Vodroffsvej 59 på Frederiksberg tømt for mennesker, og samtidig blev der kørt store containere ind på vejen, som er blevet afspærret.

Meldingen lød, at Energiens Hus, som er ejet af Green Power, er i nedstyrtningsfare, og derfor måtte man handle hurtigt.

Ejerne har sat bygningen til salg, og i forbindelse med det, der svarer til en tilstandsrapport, kunne Rambøll i deres rapport konstatere, at ikke alt var, som det skulle være.

Det forklarer Jesper Dahl, der er afdelingschef for By, Byggeri og Ejendomme i Frederiksberg Kommune, lørdag til TV 2 Kosmopol.

- Vi mødtes med dem torsdag eftermiddag, hvor dokumentationen blev fremlagt og vi måtte konkludere, at bygningen ikke er sikker. Og det bliver vi nødt til at tage alvorligt, siger Jesper Dahl.

Vodroffsvej 59
Foto: Christina Gerion / TV 2 Kosmopol

Handler ud fra forsigtighedsprincip

Det er dog ikke fordi, at bygningen har slået revner, eller at der er andre synlige tegn på et snarligt kollaps, men rapporten er baseret på nogle teoretiske modeller, som viser, at der er sket nogle ændringer af bygningens statik i løbet af dens levetid.

- Bygningen har det hverken værre eller bedre end for nogle år siden, og sandsynligheden for at der vil ske noget er heller ikke ændret i forhold til tidligere, men nu har vi bare en viden, som vi bliver nødt til at agere på ud fra et forsigtighedsprincip.

- Derfor gav vi torsdag aften ejeren et strakspåbud om, at de skulle tømme bygningen for mennesker og spærre af foran vejen og indenfor en uge få sat noget midlertidig stabilisering ind, siger Jesper Dahl

Og det arbejde blev altså påbegyndt fredag.

Vodroffsvej 59
Foto: Christina Gerion / TV 2 Kosmopol

Det er især bygningsdelen ned mod Vodroffsvej, at problemet er størst, og der er ikke de samme problemer i resten af bygningen, der vender mod Rosenørns Allé.

Desuden kan det ikke udelukkes, at der ikke ville ske noget med nabobygningen, hvor der ligger en malerbutik klos op ad bygningen, og derfor har malerbutikken også fået påbud om at rømme deres bygning i næste uge.

- Vi håber det er løst på en uge, så vi kan få fjernet afspærringerne igen. Og så vil jeg atter slå fast, at vi har handlet ud fra forsigtighedsprincip, for der er intet, der tyder på, at der er ved at ske et kollaps, men vi har altså en rapport, som vi ikke kan sidde overhørig, siger Jesper Dahl.

Vodroffsvej 59
Foto: Christina Gerion / TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik