Zoo må åbne i juni - men direktør "forstår simpelthen ikke hvorfor"

Selvom Københavns Zoo nu har fået besked om, at de må åbne 8. juni, så er Zoo-direktør stadig skuffet over beslutningen om, at man ikke er med i genåbningens fase 2.

Girafferne har stadig lange halse, pandaerne er stadige halvdovne, og bavianerne har stadig røde numser.

Selvom dyrene ligner sig selv, så er der ligenu ikke meget at glæde sig over i Københavns Zoo, der har været lukket ned siden 18. marts.

Torsdag modtog den zoologiske have på toppen af Valby Bakke beskeden om, at man ikke var en del af genåbningens fase 2, der får lov til at åbne inden for de næste 10 dage.

quote Jeg har behov for, at nogen forklarer mig hvorfor

Jørgen Nielsen, administrerende direktør Zoologisk Have København

Til gengæld har København Zoo fredag fået vished om, at man er del af fase 3, der får lov til at genåbne den 8. juni, hvis smitten er under kontrol.

- Det er selvfølgelig rart, at vi har fået en dato, men det ændrer ikke på, at det er en katastrofe for vores økonomi. Jeg har siddet og regnet på det, og fra i dag og frem til 8. juni vil vi få et underskud på over 20 millioner kroner, siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør Zoologisk Have København, til TV 2 Lorry.

- Jeg sagde det også i går, men jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor vi ikke må åbne allerede nu. Vi har 40.000 udendørs kvadratmeter, så det giver stadig ingen mening for mig, at storcentre må åbne, mens vi fortsat må vente. Jeg har behov for, at nogen forklarer mig hvorfor, siger Jørgen Nielsen.

I alt regner Københavns Zoo med at få et underskud på 50 millioner kroner for driftsåret, og det vil betyde, at egenkapitalen på 40 millioner kroner vil være væk i efteråret.

Alt skal finkæmmes

Derfor skal den kommende måned især bruges på at finkæmme alle hjørner af Zoologisk Have for at holde forretningen kørende, så der stadig vil være likvide midler til både lønomkostninger og dyreholdsomkostninger.

quote Jeg er helt sikker på, at Zoologisk Have ikke lukker flere ind end, at vi kan holde god afstand. Lad os nu åbne med omtanke og sund fornuft

Simon Aggesen (K), borgmester, Frederiksberg

Torsdag sagde Jørgen Nielsen følgende til TV 2 Lorry, da det stod klart, at man ikke var en del genåbningens fase 2:

- I værste fald må vi reducere i vores dyrebestand. Det betyder, at vi skal have færre dyr, og hvilke andre zoologiske haver tror du, vil tage imod dem lige nu?

Og den melding har ikke ændret sig henover natten på trods af, at man nu gør klar til genåbning om en måned.

- Når vi åbner den 8. juni er vi allerede så langt inde i vores højsæson uden at have fået indtægter. Vi er rundt regnet gået glip af 300.000 gæster, siden vi lukkede ned, siger Jørgen Nielsen.

Genåbningens fase 3

Folketinget er blevet enige om, hvordan fase 3 af genåbningen skal forløbe.

 

Regeringen og Folketingets partier er enige om, at museer, teatre, biografer og zoologiske haver kan genåbne fra 8. juni.

 

Ud over ovenstående planlægger partierne åbne for udendørs forlystelsesparker, botaniske anlæg, akvarier samt sommeraktiviteter for børn og unge.

 

Diskoteker, spillesteder og natteliv må dog vente til fase 4, som efter planen skal starte i starten af august.

 

Alle tiltag i genåbningen er dog forudsat, at udviklingen i coronasmitte går den rigtige vej, fremgår det af aftalen.

Borgmester: Zoo skal have lov til at åbne

Frederiksbergs konservative borgmester, Simon Aggesen, forstår heller ikke, hvorfor zoologiske haver ikke har fået lov til at åbne endnu.

- Dagen i dag havde mange sikkert godt kunne bruge med børnene i Zoologisk Have. Jeg er generelt forsigtig, når det kommer til genåbningen af vores by. Men vi skal også huske at bruge vores sunde fornuft. Hvorfor må Zoologisk Have ikke åbne? Det giver ingen mening, at der godt må være mennesker på stierne lige uden for Zoologisk Have, men ikke på stierne inden for?, skriver Simon Aggesen på Facebook.

- Jeg er helt sikker på, at Zoologisk Have ikke lukker flere ind end, at vi kan holde god afstand. Lad os nu åbne med omtanke og sund fornuft, lyder opråbet fra Frederiksberg-borgmesteren.

Stor støtte fra danskerne

Zoo-direktør Jørgen Nielsen fortæller til TV 2 Lorry, at mange danskere siden torsdag har skrevet til København Zoo for at støtte og udvise sympati.

- Det er ikke kun mig, der ikke kan forstå, hvorfor vi skal vente så længe. Vi har så mange, der skriver til os, at de heller ikke forstår noget af det.

Fredag formiddag har Zoo skrevet tak for støtten til de savnede gæster, og hvor man beder folk om at donere et beløb eller købe billetter på forhånd.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik