Anja og hendes hund er nye verdensmestre i særpræget sport

Præstationen fik tårerne til at trille ned af dommernes kinder.

Anja Christiansen drejer en omgang, så skørtet på den lyseblå kjole med palietter slår sig ud. Ved hendes fødder drejer - hendes sorthvide border collie - straks efter.

Når hun strækker sin hånd mod himlen og spreder benene, er hunden igen parat og går i ottetaller om hende. Den følger og kopierer hende skridt for skridt - helt uforstyrret af publikum og titelmelodien til disneyfilmen Frost, som brager ud af højtalerne.

quote Jeg blev fanget af det, da jeg så den første officielle konkurrence.

Anja Christiansen, hundesportsudøver

40-årige Anja Christiansen fra Slangerup har gået til hundedans i ti år. En sport hvor hundens lydighed demonstreres til musik. I weekenden stod hun så på gulvet ved verdensmesterskaberne i Leipzig i Tyskland. 

- Det er super udfordrende at spille skuespil og udføre en koreografi foran så mange mennesker, samtidig med at jeg skal samarbejde med hunden, fortæller hun til TV 2 Lorry.

Anja Christiansen danser med hunden Queeny ved verdenmesterskaberne i hundedans.
Anja Christiansen danser med hunden Queeny ved verdenmesterskaberne i hundedans.
Foto: Privatfoto

Følelserne fik frit løb

Anja Christiansen og Queeny skal skabe en fortælling for publikum på fire minutter. Det har taget over et år at forberede, hvor de har øvet en time sammen dagligt. 13 lande var repræsenteret i konkurrencen, hvor 100 hundesportsudøvere dyster i forskellige discipliner, men netop Anja Christiansens dans udmærker sig. 

quote  

 

- Jeg lavede mit program til Frost, og da jeg gik fra ringen, græd dommerne.

Det er ikke usædvanligt, for den særprægede sportsgren kan noget helt specielt, mener hun. 

- Den rører folks følelser, så de griner eller græder. Det er et show, og alle bliver betaget af det. Det er det, vores sportsgren kan.

Sportsgren med vokseværk

I Leipzig blev Anja Christiansens dans med Queeny belønnet med andet end tårer. Hun fik en guldmedalje og titlen som verdensmester i lørdags. Og det er anden gang i karrieren, dét sker.

Det gør Queeny til den mest vindende hund i sin sportsgren. En sportgren, der var ganske lille for ti år siden, da Anja Christiansen begyndte at gå til det, men som i dag vokser og vokser.

- Jeg blev fanget af det, da jeg så den første officielle konkurrence i Danmark for ti år siden. Jeg tænkte, det vil  jeg dyrke, og i dag er der flere og flere, der gør det, fortæller hun. 

Se hele hendes optræden i videoen øverst.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik