Efter flere voldsepisoder: Utrygheden hersker på station

Lørdagens knivepisode i Frederikssund skriver sig i rækken af minimum otte voldshændelser, der har fundet sted i kommunen de seneste 14 måneder.

Da en 15-årig dreng lørdag eftermiddag dukkede op på akutklinikken på Frederikssund Hospital med stiksår i låret, var det langt fra et enestående tilfælde.

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt, har Frederiksund Kommune flere gange dannet ramme om voldelige overfald

Dermed indskriver lørdagens hændelse sig i rækken af minimum otte voldshændelser, der har fundet sted i kommunen de seneste 14 måneder.

Allerværst gik det tilbage i marts, da en 52-årig mand blev tæsket ihjel på Frederikssund Station en lørdag morgen.

Det fik dengang både borgere og politikere i Frederikssund til at kalde på flere tryghedsskabende initiativer, der skulle afhjælpe problemerne med voldsomme overfald og utryghedsskabende adfærd.

Blandt andet ønskede Inge Messerschmidt, som sidder i Frederikssund Byråd for Dansk Folkeparti, at man undersøgte muligheden for mere overvågning i det offentlige rum, mens borgmester Tina Tving Stauning (S) også pegede på, at utrygheden skulle bekæmpes fra flere vinkler.

- Jeg mener, det er vigtigt at kigge hele vejen rundt og få flest mulige fagfolk i spil. Når vi diskuterer utryghed, vold og alt det andet, vi ikke har lyst til at have i vores by og kommune, så er det vigtigt at vi kender fakta, sagde hun blandt andet til TV 2 Lorry

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Voldsomme voldshændelser i Frederikssund Kommune

Kilde: TV 2 Lorry, sn.dk

Lørdag - knap tre måneder efter det dødelige overfald - gik det så galt igen. Og selvom lørdagens hændelse ikke havde samme triste udgang, så er kommunens borgmester ærgerlig over, at der har været endnu en voldelig episode.

- Frederikssund vil ikke vold, og vi vil ikke have nogle kriminelle grupperinger. Så det skal ændres, og vi skal passe på hinanden, siger hun.

TV 2 Lorry talte med flere Frederikssund-borgere på Frederiksund Station i dag, og mange føler sig utrygge.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Nogle unge i Frederikssund tænker over at gå i grupper, når de er på Frederikssund Station.
Nogle unge i Frederikssund tænker over at gå i grupper, når de er på Frederikssund Station.
Foto: Morten Spuhr / TV 2 Lorry

Blandt andet fortæller 17-årige Betram Espensen, at episoderne på stationen har fået ham til at tænke over sin adfærd:

- Jeg tænker over ikke at kigge på dem (red. de utilpassede unge) og bare ligne, at jeg ved, hvor jeg skal hen og så bare gå uden om dem. Og så går jeg for det meste i en gruppe, når jeg er på stationen.

17-årige Mattias Hansen fortæller, at han også selv har oplevet at blive truet:

- Adrenalinen pumper, og man bliver bange for, at man rent faktisk får tæv. En af gangene var jeg i et S-tog, hvor en af mine venner så tog fat i mig og sagde: "Kom, vi går nu". Og så gik vi væk. 

Venter fortsat på øget overvågning 

Tilbage i marts oplyste Nordsjællands Politi, at politikredsen havde vurderet, at der var behov for at opsætte overvågningskameraer på udvalgte steder i Frederikssund. Nærmere bestemt i området omkring stationen og Sillebroen.

Dengang oplyste politiet, at de forventede, at den øgede overvågning ville blive sat op i løbet af 2022.

Søndag er overvågningen endnu ikke opsat. 

- Jeg er blevet lovet, at det vil blive sat op inden højsommeren, så det forventer jeg kommer til at ske, siger Tina Tving Stauning til TV 2 Lorry.

Det har søndag ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Nordsjællands Politi eller Rigspolitiet.

Tina Tving Stauning fortæller, at kommunen også har øget deres samarbejde med forældre, SSP og politiet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik