Igen igen igen: Bro spærret i begge retninger

Kronprins Frederiks Bro har flere gange den seneste uge været spærret i begge retninger. Fredag eftermiddag er det tilfældet igen.

Kronprins Frederiks Bro over Roskilde Fjord er fredag middag periodevis spærret i begge retninger. 

Det skriver Vejdirektoratet på Twitter

Ifølge Vejdirektoratet er det "tekniske problemer med bomanlægget på Kronprins Frederiks Bro, der medfører periodevise spærringer".


Kronprins Frederiks Bro har den seneste uge flere gange været ramt af problemer, som har spærret broen. 

Senest torsdag var broen også spærret af flere omgange, ligeledes var den fra søndag eftermiddag til tirsdag morgen også helt spærret. 

Vejdirektoratet oplyste i den forbindelse til TV 2 Kosmopol, at der var opstået "uforudset styringsmæssig hændelse i forbindelse med maskineriet i broens klapspidser". 

Åbnede uden varsel

Det betød, at broens såkaldte rigler ikke har fungeret efter hensigten. Rigler er stålstænger, der låser de to broklapper sammen, så de fungerer som en helhed.

De mange problemer med broen sker kort efter, at den knap 90 år gamle bro har været under renovering og dermed spærret for bilister i seks uger fra 13. marts til 23. april 2023.

Sidste år blev broen ramt af to uheld inden for kort tid. I slutningen af august fik adskillige trafikanter sig noget af et chok, da broen åbnede uden varsel.

En måneds tid senere var den gal igen, da man ved en fejl lukkede broklapperne ned, da en vagt blev blændet an solen og overså et skib.

De to hændelser har dog intet med den nuværende lukning at gøre, oplyste Vejdirektoratet forleden.

Kronprins Frederiks Bro

 • Broen går over Roskilde Fjord, og forbinder Frederikssund og Hornsherred.

 • Broen er 150 meter lang og udstyret med broklapper.

 • Broen er opkaldt efter Frederik d.8 og navnet stammer fra en ældre pontonbro fra 1868.

 • Lige ved siden af broen ligger Kronprinsesse Marys Bro fra 2019, der blev bygget for at aflaste Kronprins Frederiks Bro for tung trafik.


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik