Mand med stor hund satte en stopper for indbrudstyv

Jirij Hønning luftede søndag morgen en grand danois, da han blev opmærksom på en mistænkelig person, der luskede rundt. Ved fælles hjælp blev en tyv anholdt.

Det skulle have været en stille og rolig morgentur i Hareskovby, da Jirij Hønning søndag omkring klokken 06.30 luftede en grand danois ved navn Dante.

Men allerede på nabovejen var noget anderledes.

- Jeg ser en bil, der holder med tændte baglygter, men uden jeg kan høre motoren. Det undrer mig, og da jeg går forbi, kan jeg se, der ligger en cykel smidt på vejen foran indkørslen. Og så kommer der en mand ud, siger Jirij Hønning til TV 2 Lorry.

Han har selv to grand danois-hunde, men passer Dante for en ven, og i første omgang fortsætter han derfor sin morgentur, så Dante kan klare det, han skal. 

Men da hunden skal tisse, vover Jirij Hønning et blik tilbage, og her ser han til sin undren, at manden tager sin cykel og trækker den op ad en sidevej.

- Jeg tænker, om jeg skal gå videre på den lufterute, jeg normalt går, men beslutter så, at nu hvor jeg har Dante, så vil jeg lige prøve at gå lidt efter ham.

Både mand og hund reagerede på noget

Jirij Hønning behøvede dog ikke gå langt, for 100 meter oppe af sidevejen kan han se cyklen igen - denne gang smidt i en hæk på den ene side af vejen, mens han kan se den samme mand sidde i en bil på den anden side af vejen.

- Der tænker jeg så, at nu går jeg lige 50-100 meter længere frem, og så ringer jeg 112.

Alarmcentralen lover at sende en patrulje, men spørger Jirij Hønning, om han har mulighed for at holde øje med manden i mellemtiden.

- Mit hjerte bankede, lige da jeg ringede til politiet. Men fordi jeg jo havde Dante, som er en stor hund, så følte jeg mig tryg.

- Man tør lidt mere, når man går med sådan en hund, siger Jirij Hønning.

Anholdt på fersk gerning

Jirij Hønning fortsætter med at holde øje med manden på afstand, mens han løbende giver meldinger til politiet.

Efter godt og vel ti minutter, hvor den luskende mand har krydset frem og tilbage mellem indkørsler, er meldingen i telefonen, at patruljevognen vil være fremme indenfor et minut, og Jirij Hønning bliver opfordret til at nærme sig manden en lille smule, så han kan udpege ham overfor politiet.

- Så ser han mig og sætter sig op på cyklen og begynder at cykle væk fra mig.

I samme øjeblik ruller en politibil dog ind på vejen, og da de blå blink bliver tændt, giver manden op uden modstand og lader sig anholde. 

Herefter kunne Jirij Hønning udpege de biler, han havde set manden bryde ind i, og ved et af husene lykkedes det at vække en ejer, som kunne kende et sæt nøgler, politiet netop havde taget fra den anholdte.

En rigtig sofakartoffel

Selvom han ofte møder reaktioner på sine hundes størrelse, så var det primært signalværdien i den kæmpe hund, der gav Jirij Hønning tryghed i søndags.

Ifølge ham er grand danois-hunde nemlig nogle af de mest kælne og familievenlige hunde, man kan opdrive - eller som han selv siger det, de er nogle rigtige sofakartofler.

Jirij Hønning og hunden Dante - selvom det kan være svært at se, er Dante en ung grand danois på mellem to og tre år.
Jirij Hønning og hunden Dante - selvom det kan være svært at se, er Dante en ung grand danois på mellem to og tre år.
Foto: Privatfoto

- Jeg plejer at sige til folk, at de kun kan slikke dem til døde. De er så dejlige at være sammen med.

Dog skulle Dante stadig have en belønning for sin indsats, og da Jirij Hønning kom hjem, blev der serveret frikadeller fra køleskabet. 

Om sin egen indsats foretrækker han dog at være ydmyg:

- Man prøver jo bare at hjælpe, hvor man kan, siger han.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik