Smart cykelstativ skal forhindre at din cykel bliver stjålet

Cykeltyverier er et udbredt problem, men i Furesø Kommune har man fået lavet et smart system, der skal sætte en stopper for netop det.

Hvis man tager cyklen til Hareskov Station, kan man nu trygt parkere den i et særligt cykelstativ, inden man hopper på toget.

Ved hjælp af et kontaktløst kort, for eksempel et Rejsekort, kan man gratis låse sin cykel fast til stativet, der er forsynet med både solide bøjler og en tyverialarm.

Sådan bruger du det nye stativ:

  • Løft bøjlen og placer din cykel.
  • Luk bøjlen og læg et kontaktløst kort (dankort, rejsekort) på displayet.
  • Displayet skal blinke rødt, ellers giv bøjlen et lille ryk.
  • Lås stativet op ved at lægge det samme kontaktløse kort på stativets display.

Kilde: Furesø Kommune

Furesø Kommune har fået penge fra en pulje under Trafikstyrelsen og Region Hovedstaden til at lave cykelstativerne ved stationen. Og det er planen, at cykelparkeringssystemet også skal være andre steder i kommunen.

- Vi håber, at det kan få flere til at vælge cyklen og toget i stedet for bilen. I mange år har vi været plaget cykeltyverier, men med det her system er man sikker på, at cyklen også står ved stationen, når man kommer tilbage, siger Lene Munch-Petersen (S), der er formand for Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling i Furesø Kommune.

I det nye cykelstativ ved Hareskov Station kan man også lade sin elcykel op, imens den står parkeret.

Det er virksomheden Bikeep, der står bag opfindelsen af cykelstativerne. En virksomhed, som formanden for Cyklistforbundet, Jens Peter Hansen, er administrerende direktør hos.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik