Endnu en kommune hæver skatten: ”Et tvungent træk”, siger borgmester

Gentofte Kommune er den tredje kommune i Lorrys sendeområde, der kan se frem til en hævning af skatten.

Borgerne i Gentofte Kommune kan se frem til en skattestigning i de kommende år.

Det står klart efter, at Gentoftes kommunalbestyrelse mandag har offentliggjort kommunens budgetaftale for 2023 og 2024.

Her har alle partier besluttet at hæve skatten gradvist over tre år. Aftalen betyder, at man i 2023 hæver skatten med 0,17 procentpoint til 24,17 procent. I 2024 hæves den yderligere med 0,17 procentpoint og endelig med 0,22 procentpoint mere i 2025, hvor den altså rammer 24,56 procent.

Dermed er Gentofte Kommune den tredje kommune i TV 2 Lorrys sendeområde, der kan se frem til en hævning af skatten. Foruden Gentofte, gælder det også for Glostrup Kommune og Frederiksberg Kommune.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Laveste skatter i Danmark i 2022

  • Frederiksberg: 22,80 

  • Rudersdal: 23,09

  • Tårnby: 23,1

  • Vejle: 23,4

  • Gladsaxe 23,6

  • Glostrup 23,6


Kilde: Skatteministeriet

Kommunens konservative borgmester, Michael Fenger, har sammen med resten af kommunalbestyrelsen stemt budgettet igennem.

Selvom han overordnet er tilfreds med aftalen, så er det ikke med hans gode vilje, at Det Konservative Folkepartier har lagt stemmer til, at skatten stiger.

- Vi har fået en efterudligning på grund af udligningsreformen på 500 millioner. Det svarer til at vi skulle spare hele vores skoleområde væk. Derfor var en skattestigning ikke noget, som vi ønskede, men et tvunget træk, siger han til TV 2 Lorry og siger videre, at han betragter udligningen som ”urimelig”.

Allerede tidligere på året varslende han en skattestigning i et interview med TV 2 Lorry, og med den nyindgåede budgetaftale, står det altså sort på hvidt.

Alle partier står bag aftale

Trods hævningen af skatte er borgmesteren tilfreds med aftalen.

- Det er et budget med mange forskellige elementer. Men det er særligt vigtigt, at vi har prioriteret klima, rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, og så at forbedre trivslen blandt unge, siger Michael Fenger.

Samtidig påpeger borgmesteren, at han glæder sig over, at det lykkedes alle partierne at blive enige om budgettet. 

- Det godt for borgerne, at partierne samarbejder om at gøre kommunen bedre. Det er jeg tilfreds med. Det viser, at der er opbakning på tværs af de politiske partier og holdninger. 

Spørg Os - Afstemning

_