Unge efterlader syndflod af affald fra ikke tilladt-fest: Nu leder Naturstyrelsen efter frivillige

Samtidig kommer Styrelsen også med en opfordring til festglade gymnasieelever inden årets såkaldte Puttefest i Dyrehaven den 12. august.

Hver eneste sommer er det samme billede. Tusindvis af unge gymnasielever fester i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København til en såkaldt puttefest. En introfest for gymnasieelever.

Det efterlader hvert år en syndflod af flasker, glasskår, øldåser og andet affald, som Naturstyrelsen bakser med at få ryddet op, så både havens 2.000 hjorte og mennesker efter festen kan færdes trygt og frit i Dyrehaven igen.

Derfor vil Naturstyrelsen i år meget gerne have hjælp til at få ryddet masserne op.

- Det er en meget stor opgave at rydde op efter det her. Der ligger alt fra glasskår til snusposer og dimser fra øldåser. Derfor søger vi i år efter frivillige, der vil komme og hjælpe os med oprydningsarbejdet, siger Stella Blichfeldt, der er naturvejleder hos Naturstyrelsen til TV 2 Lorry.

- Det er først og fremmest en appel til de unge og deres forældre om, at de også må komme og hjælpe dagen efter, men vi vil selvfølgelig gerne have hjælp fra alle, uddyber Stella Blichfeldt.

Hun oplever mange, der spørger, hvorfor Naturstyrelsen overhovedet siger ja til, at de unge må feste i Ulvedalen.

- Og der må jeg bare sige, at det gør vi ikke. Der er ikke en arrangør. Det er unge, der på sociale medier inviterer hinanden til at feste. Havde de søgt tilladelse, havde de fået nej, men af erfaring ved vi, det sker, og nu har politiet så pålagt os at få ryddet op hvert eneste år, siger Stella Blichfeldt til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter efter billedet).

Naturen kan svagt anes mellem affaldet.
Naturen kan svagt anes mellem affaldet.
Foto: Peter Lassen

Hun håber, at Naturstyrelsen med appellen vil ramme de unge med budskabet om, at vi alle er fælles om at tage ansvar for vores natur.

Derfor har Naturstyrelsen også udarbejdet tre budskaber til de unge gymnasieelever, som hun håber, de vil tage med sig til puttefesten, som, man regner med, vil finde sted fredag den 12. august.

- Det er eksempelvis at smide affald i de containere, som vi stiller op til formålet. Det har vi også gjort tidligere år. Men det har ikke hjulpet tidligere, siger Stella Blichfeldt.

Har du mulighed for at give en hjælpende hånd i nogle timer til opsamling af affald dagen efter festen den 13. august, så kan du melde dig som frivillig på hst@nst.dk og få information om mødested.

Naturstyrelsens tre budskaber inden puttefesten

Medbring kun dåser og plastflasker, så du og hjortene ikke træder i glasskår.


Brug din telefon og din smukke stemme. Forstærkere er ikke tilladt og kan blive konfiskeret af politiet


Smid skrald i containerne. Det er også din natur.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik