Borgmester før demo: Paludan er en afstumpet provokatør

Trine Græse fra Gladsaxe Kommune opfordrer i skarpe vendinger beboerne i Værebro til ikke at give Rasmus Paludan, hvad han kommer efter.

Den racismedømte Rasmus Paludan, der for alvor har skruet op for antallet af demonstrationer og er kommet på alles læber efter søndagens koran-kasterier på Blågårds Plads i København, har annonceret, at han i eftermiddag vil til Værebro.

Ifølge et facebookopslag vil temaet for demonstrationen endnu engang være For Danmark mod islam og kriminelle samfundstabere i Værebroparken.

Trine Græse bor selv i Værebro. 
Trine Græse bor selv i Værebro. 
Foto: Gladsaxe Kommune

Det har fået borgmester i Gladsaxe Kommune, Trine Græse, der selv bor i området, til tasterne.

- Jeg elsker at bo i Værebro. Jeg elsker mangfoldigheden af mennesker og jeg elsker, at vi alle respekterer hinanden og hilser når vi mødes. Godt naboskab - det har vi, og det vil vi værne om. Forskellighed er en styrke. Så når der i dag kommer nogen udefra og vil bringe had og uroligheder ind i vores boligområde, så vil jeg opfordre til, at vi værner om vores område og vores naboskab ved ikke at reagere som de ønsker. Vi er et fredeligt boligområde som ikke skal forvandles til en krigszone af en afstumpet provokatør, skriver hun på Facebook.

Kan få forbud

Om demonstrationen rent faktisk bliver til noget er ikke til at sige endnu. I går ville den racismedømte partistifter demonstrere i Albertslund, men her forbød Københavns Vestegns Politi det, da de frygtede uroligheder – uroligheder kom der dog alligevel.

Gladsaxe Kommune ligger i samme politikreds, men forbuddet udløb i dag klokken 12.00.

Paludan ville tidligere i dag gerne demonstrere på Blågårdsplads igen, det fik han dog også forbud mod, og han har i stedet annonceret, at han vil afholde en demonstration foran moskeen på Emblasgade klokken 13.30. Men igen har Københavns Politi meddelt Paludan, at han ikke må demonstrere. 

Værebroparken har tidligere været på regeringens Ghettoliste, men det er de altså ikke længere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik