Trods protester fra ejeren: Muskelbil beslaglagt efter ulovligt gaderæs

Københavns Vestegns Politi har beslaglagt en Ford Mustang GT efter kapkørsel med en hastighed over 100 procent det tilladte under et ulovligt gaderæs i Glostrup fredag aften.

Som resultat af Københavns Vestegns Politis indsats mod ulovligt gaderæs, hvor biler og motorcykler blandt andet kører om kap på offentlige veje, beslaglagde færdselsbetjente sent fredag aften den 23. juli en Ford Mustang GT fra 2006.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Forudgående var bilen målt til at køre mindst 123 kilometer i timen i et ræs mod en anden bil på Ejby Industrivej, hvor den tilladte hastighed blot er på 60 kilometer i timen.

Føreren, en 24-årig mand, blev efterfølgende standset og sigtet for at have kørt om kap i bilen, som har en ottecylindret 4,6 liters motor med 300 hestekræfter.

Bilejer sad ikke bag rattet

Fordi hastigheden var over 100 procent hurtigere end tilladt, blev bilen beslaglagt på stedet efter de nye skærpelser for vanvidskørsel og kørt bort på en autotransport.

- Bilens ejer, som er en anden end føreren, har protesteret over politiets beslaglæggelse, og derfor har anklagemyndigheden nu anmodet om rettens tilladelse til at opretholde beslaglæggelsen, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Vestegns Politi.

Efter politiets sagsbehandling af sagen er færdig, vurderer anklagemyndigheden, om der er grundlag for at rejse tiltale for en domstol.

Kan ende med fængselsstraf

De skærpede regler blev indført den 1. april i år, og de betyder, at det nu er muligt for politiet at beslaglægge og efterfølgende konfiskere et køretøj, hvis det bliver benyttet til vanvidskørsel. Også når det er lånt eller leaset.

Udover at man risikerer at få beslaglagt og konfiskeret sit køretøj, hvis det anvendes til kap- og væddeløbskørsel eller andre typer af vanvidskørsel, vil en overtrædelse af dette som udgangspunkt medføre ubetinget frakendelse af førerretten i minimum tre år efter færdselsloven.

Samtidig er straffen blevet skærpet fra bøde til fængsel ved de groveste hastighedsforseelser, hvor hastigheden overskrider 200 kilometer i timen eller mere end 100 procent for hurtigt, hvis hastigheden er mere end 100 kilometer i timen.

Vanvidskørsel

Følgende overtrædelser betragtes som vanvidskørsel, der både kan udløse strafskærpelser og giver politiet bedre muligheder for at beslaglægge bilen:

- Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder

- Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder

- Særligt hensynsløs kørsel

- Kørsel med hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel over 100 km/t.

- Kørsel med en hastighed på 200 km/t. eller derover

- Spirituskørsel med en promille over 2,00

Kilde: Rigspolitiet


_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik