Salg af hash og kokain ved flere folkeskoler er nu et reelt problem i Gribskov Kommune.
De unge får simpelthen tilbudt hårde stoffer lige uden for skolernes område, og derfor er Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune gået sammen om en fælles indsats for at få de drengebander, som står bag salget, væk fra gaden.
- Vi har valgt at sætte hårdt ind over for det i form af en meget synlig tilstedeværelse og meget opsøgende arbejde i forhold til forældre og skoler i Gribskov, siger Brian Stybe Grayston, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.
Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger skulle salget af stoffer være særligt galt på tre folkeskoler i Gribskov Kommune. En af dem er Gilbjergskolen i Gilleleje.
Mandag afviklede politiet en razzia på netop Gilbjergskolen, hvor politiet brugte narkohunde, men endte med ikke at finde noget.
Kommune har skrevet ud til forældre
Gribskov Kommune har valgt at skrive ud via kommunikationsplatformen Aula til alle forældre med skolesøgende børn. I brevet står der blandt andet:
”Vi vil gerne opfordre til, at I taler med jeres unge om, at der foregår salg omkring skolerne og i de miljøer, hvor de og deres kammerater færdes.”
Kommunen er i disse dage også ekstra synlige i gadebilledet med SSP- og gadeplansmedarbejdere.
- Vores fokus er på at passe godt på vores børn og unge. Vi har et fantastisk godt samarbejde med Nordsjællands Politi, som betyder, at vi kan fastholde det fokus, mens politiet gør deres arbejde. Vi har opfordret både vores skoler og vores forældre til at være årvågne, så vi alle bidrager til at få bugt med det her og sikrer, at vores børn og unge kan færdes trygt i vores kommune, siger Niels Tørsløv, direktør for Plan, Teknik og Beskæftigelse i Gribskov Kommune, i en pressemeddelelse.
Efterforsker lokale unge
Det er politiets vurdering, at det er en gruppe lokale unge i alderen 17-22 år, som står bag salget af de ulovlige stoffer.
- Vi er i gang med at undersøge, hvem de er, og hvorfor de lige pludselig står sammen og laver det her, siger Brian Stybe Grayston.
Ifølge politiet er det en skærpende omstændighed, at der sælges kokain, som er et markant hårdere stof end hash.
- Det skærper absolut alvorsgraden, siger Brian Stybe Grayston.
Det er blandt andet oplysninger fra borgere, som har ført til, at politiet har fået nys om den ulovlige narkohandel, og vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston understreger vigtigheden af, at borgerne kontakter politiet, hvis de ved noget, som kan hjælpe politiet.
- De er en vigtig del af vores arbejde med at danne os et indtryk af, hvordan situationen er, siger han.
Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefonnummer 1-1-4.