Trods borgerprotester - Mobilmast opføres på omstridt placering

Cirka 50 lokale borgere fra Dronningmølle var mødt op til det ordinære byrådsmøde i Gribskov Kommune.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var rigtig kampstemning i byrådssalen i Helsinge tirsdag aften. Med fakler og skilte var utilfredse borgere fra Dronningmølle troppet op for at klage deres sag.

De var kommet for at protestere mod beslutningen om at opføre en 42 meter høj mobilmast fra TDC på stationspladsen midt i Dronningmølle, som udvalget for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune vedtog den 26. november.

- Vil byrådet sætte beslutningen på pause og lade udvalget komme ud og se på forholdene?  Dem, der har gjort det, har jo set, at det her er tosset, lød det fra Jan-Helge Larsen, medlem af mastegruppen i Dronningmølle, hvilket medførte højlydte klapsalver fra tilhørerne.

Borgerne mener, at mobilmasten vil skæmme bybilledet i Dronningmølle. Samtidig er de utilfredse med hele forløbet, som er gået forud for beslutningen om opførelsen af den høje mast.

De føler, at administrationen og medlemmerne af Udvikling, By og Land ikke har lyttet til deres forslag om en alternativ placering af masten.

 - Vi vil have, at TDC’s ansøgning bliver afvist, og at TDC skal søge igen om en anden placering, hvor borgerne medinddrages. Vi vil have tid til at undersøge andre teknologiske løsninger på god mobildækning i Dronningmølle.

- Vi vil have god mobildækning, der hverken går ud over beboere og husejere i tæt bebygget helårsbeboelse eller går ud over bykernens æstetik, siger Jan-Helge Larsen til TV 2 Lorry.

"Sagen er afsluttet"

Pernille Søndergaard (Nytgribskov), formand for Udvikling, By og Land, takkede indledningsvist for, at de mange borgere var mødt og anerkendte, at så mange havde en holdning til sagen,

- Sagen er afsluttet på udvalgsmødet den 26. november. Beslutningen om at arbejde videre med placeringen på stationspladsen er endeligt vedtaget på det møde. Der startes ikke nogen ny proces op. Det er ikke muligt for byrådet at sætte beslutningen på pause, når den er afviklet i udvalget, sagde Pernille Søndergaard.

 
 
Foto: Jan-Helge Larsen

Hun fortalte yderligere, at sagen har været udskudt to gange og været i proces i knap to år.

Samtidig pointerede hun, at der totalt var blevet undersøgt 14 mulige placeringer, hvoraf der til sidst var to tilbage, som kunne lade sig gøre indenfor planloven, frednings- og beskyttelseslinjer og Energistyrelses anbefalinger.

Mellem svarene fik Jan-Helge Larsen kommenteret, at udvalgsmedlemmerne ikke havde gjort sig umage i at besøge Dronningmølle og se på forholdene.

- Jeg er ikke helt enig i din analyse af, hvor grundig udvalget og administrationen har været, svarede Pernille Søndergaard.

Nyt bynavn

Til sidst måtte borgmester Anders Gerner Frost, som var ordstyrerer, noget bestemt afslutte spørgsmålene fra Jan-Helge Larsen.

- Jeg må være ærlig at sige, at som byråd har vi en opgave at sikre infrastruktur i vores kommune, og en del af infrastruktur er, at vi også skal sikre, at der kan blive sat mobilmaster op.

- Det er en sag, der er endelig afgjort i Udvikling, By og Land. Hvis sagen skal tages op igen, så skal der nye oplysninger af særlig karakter til. Det har vi ikke vurderet, der er lige nu. Men der er fuld forståelse for, at dem, der skal bo op ad en mobilmast, ikke synes, at det er det sjoveste i verden, sagde Anders Gerner Frost.

Derefter måtte Jan-Helge Larsen forlade spørgsmåls-mikrofonen, men han nåede en afsluttende bemærkning.

- Fra nu hedder det ikke længere Dronningmølle, men 'Dronningmast', sagde han.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Cykler

Nu vil politikere gøre parkeringsfinte for cykler ulovlig

Tunnel_under_havnen_Kred._HOFOR

Sjælden adgang: Hemmelig tunnel i København åbnes snart for offentligheden

Vis mere