Udenfor døren: Nye Borgerlige var uønskede ved gymnasiedebat

Nye Borgerlige blev ikke inviteret med til politisk debat på Gribskov Gymnasium. Hamrende udemokratisk mener Nye Borgerlige-politiker. Rektor forstår ikke kritikken.

Hamrende udemokratisk. Gribskov Gymnasium svigter i den grad sit ansvar.

Sådan lyder reaktionen fra Mette Thiesen fra Nye Borgerlige i et Facebook-opslag, efter at hun blev opmærksom på, at der var en politisk debat i gang på Gribskov Gymnasium, uden Nye Borgerliges deltagelse.

I opslaget kritiserer hun gymnasiet for ikke at invitere alle partier med. 

- De udelukker egentlig en tredjedel i forhold til det antal, der er opstillingsberettigede. Det synes, jeg er hamrende udemokratisk, for de skal selvfølgelig have alle med. Det er meget vigtigt, at de unge, og særligt dem, der stemmer for første gang, bliver præsenteret for alle partier, så de kan beslutte sig ud fra et ordentligt grundlag, siger Mette Thiesen. 

quote Alle vores partier bliver præsenteret i samfundsfag, så ingen bliver overset.

Kristoffer Høy Sidenius, rektor for Gribskov Gymnasium

Rektor for Gribskov Gymnasium kan ikke se problemet.

- Jeg forstår slet ikke hendes frustration over ikke at være inviteret til sådan et arrangement her. Vi har valgt de ni partier, der er i Folketinget ud fra, at vi skulle kunne afholde en debat, hvor alle ni partier kunne nå at blive hørt på den ene time, vi havde til rådighed. Det er besluttet ud fra logistik, desuden var det planlagt før valget blev udskrevet, forklarer Kristoffer Høy Sidenius.

"Den køber jeg ikke"

Planlægning og logistik er ifølge spidskandidaten for Nye Borgerlige i Nordsjælland ikke en ordentlig begrundelse. 

- Det er et ikke-argument. Den køber jeg ikke. Selvfølgelig skal alle partier have mulighed for at tale om deres politik. Jeg har været til masser af debatter på skoler, hvor det her ikke har været problem. Det er tværtimod et kæmpe demokratisk problem, at gymnasier går ind og agerer smagsdommere, siger Mette Thiesen. 

Det er Kristoffer Høy Sidenius dog ikke enig i. 

- Jeg tænker ikke, at det problematisk. Alle vores partier bliver præsenteret i samfundsfag, så ingen bliver overset. Jeg synes ikke, det er udemokratisk, som hun beskriver det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik