Kommunaldirektør stopper efter "gensidig aftale": Får gyldent håndtryk på over tre millioner kroner

Halsnæs Kommune siger farvel til kommunaldirektør Jan Michelsen efter gensidig aftale.

Efter knap to år på posten har Halsnæs Kommune besluttet at tage afsked med kommunaldirektør Jan Michelsen. 

Det blev besluttet torsdag aften på et ekstraordinært byrådsmøde, hvor politikerne skulle godkende den gensidige aftale, der blev indgået, efter Jan Michelsen pludseligt blev fritstillet den 22. marts. 

Det har ikke været muligt for TV 2 Kosmopol at få belyst baggrunden for hverken fritstillingen eller årsagen til samarbejdets pludselige ophør.

TV 2 Kosmopol har forsøgt at få en kommentar til sagen fra den nu forhenværende kommunaldirektør, men i en SMS henviser han til en kort notits om sagen på Halsnæs Kommunes hjemmeside, og skriver desuden, at han ikke har yderligere kommentarer. 

Gyldent håndtryk

Hos Halsnæs Kommune er der også tavshed om baggrunden for sagen.

- Jeg kan bekræfte, at Jan Michelsen er stoppet efter gensidig aftale. Derudover har kommunen ikke yderligere kommentarer til sagen eller baggrunden for aftalen, siger Martin Kjellberg Ishøy, der er leder af Ledelsesbetjening og Kommunikation i Halsnæs Kommune. 

En oversigt over den økonomiske side af aftalen viser dog, at samarbejdets ophør bliver dyrt økonomisk for kommunen.

Jan Michelsen får et samlet beløb på over tre millioner kroner med ud af døren i fratrædelsesgodtgørelse, pension og feriepenge. 

Et beløb, der ifølge Martin Kjellberg Ishøy, følger de almindelige regler i Kommunernes Landsforenings centrale aftale om aflønning af chefer, hvor der udbetales en fratrædelsesgodtgørelse. 

På det ekstraordinære møde i byrådet blev det besluttet at indsætte direktør Niels Milo Poulsen som konstitueret kommunaldirektør, mens chef for Kultur, Arbejdsmarked, Borger og Erhverv, Helle Seerup, blev konstitueret som direktør.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik