Oversigt

Seneste nyt

Boliggården beder kommunen om hjælp

Helsingør Byråd holder fredag eftermiddag ekstraordinært møde. Eneste punkt på dagsordenen er genhusning af beboere fra Boliggårdens byggeri Stævnen.

For en uge siden blev 65 boliger i byggeriet Stævnen i Snekkersten evakueret. Der er fare for, at de toetages boliger styrter sammen, fordi den gasbeton, de er bygget af, forvitrer.

I første omgang blev en del af beboerne indkvarteret på hoteller, og i dag  sendes de videre til boliger Helsingør Ferieby. Men der er der ikke plads til dem alle.

Nu har Boliggården henvendt sig til Helsingør Kommune i håb om, at de beboere, der fortsat mangler en erstatningsbolig, kan placeres i boligområdet Nøjsomhed.

I Nøjsomhed-bebyggelsen råder Helsingør Kommune over en række såkaldte tilgængelighedsboliger, og selskabet Boliggården har spurgt kommunen, om den vil revidere kriterierne for tildeling af boliger i området.

Når byrådet mødes i dag, skal de netop tage stilling til,. om de vil ændre kriterierne, så de i alt 122 mennesker fra Stævnen kan få tag over hovedet i Nøjsomhed.