Jettes café blev udsat for groft hærværk - nu mærker hun støtten fra de lokale

Søndag vil folk fra Helsingør vise deres modstand og foragt for den hærværksbølge, der har ramt en lille lokal café.

Hendes søn har været udsendt som dansk soldat i Afghanistan, og hun støtter med en del af overskuddet fra sit kagesalg Dansk Veteran Support, der hjælper de danske soldater, når de har været udsendt. 

Men det er der åbenbart nogen, der ikke bryder sig om.

Jette Stubs café, Kagefryd, har flere gange været udsat for hærværk og er blevet oversmurt med ubehagelig graffiti.

På søndag har en gruppe Helsingørborgere valgt at sige fra.

Det sker i form af et fakkeltog den 21. februar, hvor deltagerne mødes klokken 18 på Blomstertorvet, hvorfra de går gennem byens gader og ender ved Café Kagefryd. Fakkeltoget vil støtte både veteranerne, Café Kagefryd - og ytringsfriheden.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær har allerede vist sin foragt for hærværket, og hun lagde kraftig afstand til det, da hun forleden besøgte caféen.

- Vi skal bruge ytringsfriheden ordentligt og overholde lovgivningen. Det her er politisk motiveret hærværk, og det er usselt, sagde hun til TV 2 Lorry.

Og allerede inden søndagens fakkeltog har Jette Stub mødt stor støtte lokalt. Torsdag kunne vi fortælle, at hun får blomsterhilsener, og at mange lægger vejen forbi for at købe hendes kager, mens andre via hende donerer penge til veteransupporten.

"Det er rørende"

Og nu skal der altså tændes fakler i mørket.

- Jeg synes, det er helt fantastisk med den opbakning, jeg møder. Jeg kan se, at der er mange, der deltager. Det er rørende og dejligt at vide, jeg har en hel by i ryggen. Jeg er varm og glad over det - og det giver mig en tryghed, når jeg går rundt, fortæller Jette Stub til TV 2 Lorry.

Søndagens fakkeltog er anmeldt til politiet som en demonstration, og derfor gælder forsamlingsforbuddet på mere end fem personer ikke. Arrangørerne har til Jette Stub oplyst, at de undervejs vil bede deltagerne om at holde god afstand til hinanden.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik