Nyfødt egern stod til aflivning: Så tog Gabrielle sagen i egen hånd

I sin have i Ålsgårde i Helsingør fandt Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen et lille dyr, som havde brug for hjælp.

Da Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen fra Ålsgårde i Helsingør Kommune trådte ud i sin have lørdag eftermiddag, mødte hun synet af en lille dyreunge, der lå hjælpeløs på havefliserne.

Med sig i haven havde Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen sine to hunde, men hun fik heldigvis fat i det lille dyr, hurtigere end hundene gjorde.

- Den havde ikke noget pels. Den så ret ulækker ud. Jeg lavede en video af den og spurgte på Facebook, om der var nogen, der vidste, hvilket dyr det var, siger Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen.

Hun fandt hurtigt ud af, at der var tale om en egernunge.

Hun ringede derfor til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at høre, hvad hun skulle gøre med den.

Ifølge Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen, der til daglig er præst, mente Dyrenes Beskyttelse, at den var for lille og derfor skulle aflives.

- Jeg kommer ikke til at slå den ihjel, svarede hun i telefonen, så derfor besluttede hun og hendes mand sig for at forsøge at holde liv i egernungen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Holdt den varm i BH'en

Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen fik hjælp fra sit netværk, og gjorde alt for at holde liv i det lille dyr.

- Jeg fik at vide af en, at den skulle have masser af varme, og at den skulle ned i BH’en. Så jeg gik rundt med et egern i BH’en, siger Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen og fortæller, at folk i lokalområdet var meget interesseret i at hjælpe.

- Når det handler om dyr i nød, så står folk sammen, selvom de ikke kender hinanden.

På trods af indsatsen for at få mere liv i det nyfødte egern, så stod dens liv desværre ikke til at redde i sidste ende.

- Det var ret ærgerligt, og det er vi ret kede af. Det var lidt trist, når man havde besluttet sig for at prøve at redde den, siger hun og forsætter:

- Vi forsøgte at give den lidt liv, og det synes jeg stadig er bedre end at slå den ihjel.


Blev begravet på kirkelig vis

Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen og hendes mand er begge præster til dagligt, så derfor tog de også afsked med det lille dyr.

- Når man dør hjemme hos to præster, så man må have en fin lille begravelser, siger Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen og forklarer, at deres datter lavede en gravsten til egernungen.

Hun har da også en opfordring til andre, der skulle komme til at stå i samme situation.

- Gå i gang noget hurtigere, når moren har fået en chance vel at mærke. Lad være med at tænke over det, siger Gabrielle Tine Togsverd-Nilausen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik