Skrækslagne børn: Mand i sort varevogn forsøgte at samle to 10-årige drenge op

Nordsjællands Politi efterlyser efter to episoder en eller flere mænd, der har forsøgt at samle små drenge op. Politiet ved ikke, om sagerne har forbindelse.

Utrygheden breder sig i Nordsjælland efter flere rapporter om en mand i en mørk varevogn med tonede ruder, som har forsøgt at samle  drenge op. Nu skrider politiet til efterlysning af den eller de mænd, der har kørt bilen med de tonede ruder.

Onsdag eftermiddag omkring klokken 15.20 skete en episode på Rødehusvej i området omkring Æblets Kvarter i Nivå, hvor en mand ifølge to 10-årige drenge kørte efter dem i en varebil og flere gange sagde til dem, at de skulle sætte sig ind i varebilen, så han kunne køre dem hjem.

På et tidspunkt steg manden ud af bilen og løb efter drengene mod Nivåvej og videre ad en sti mod en nærliggende kirke. Drengene løb fra manden og ind på en skole på Møllevej, hvor de kontaktede en voksen.

Sagen blev anmeldt til politiet, som nu meget gerne vil i kontakt med føreren af bilen.

-Det er en sag, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Vi er i gang med efterforskningen og vil i den forbindelse gerne tale med føreren af varevognen og med borgere, som kan have set noget, der kan hjælpe os med opklaringen af sagen, siger politikommissær og efterforskningsleder Kasper Guldager fra Nordsjællands Politi.

Manden beskrives som 45-50 år, 165 cm høj, spinkel af bygning, halvt dansk/halvt udenlandsk af udseende, dansktalende, iført orange skibukser, orange gummistøvler eller sorte Nike sneakers med hvidt Nike-logo på siden og muligvis en grå kasket. Han kørte i en sort varevogn med tonede ruder.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Endnu en sag

Og sagen er muligvis ikke enkeltstående. I hvert fald sidder Nordsjællands Politi med endnu en anmeldelse, der minder om sagen fra Nivå. Den er fra sidste uge, og her modtog politiet anmeldelse om en mand, som havde taget fat i en dreng på Agertoften i Hørsholm. 

Det er endnu for tidligt at konkludere, om der kan være en sammenhæng mellem de to sager, men det indgår i den aktuelle efterforskning. Signalementet af den mulige børnelokker er dog forskelligt i de to sager.

I sagen fra Agertoften beskrives manden som 45-50 år, 190 cm, almindelig af bygning, brun i huden, iført sort jakke, hvide bukser, sorte løbesko, grå hue, sorte tykke handsker og med et stykke stof op over næsen. Denne mand vil Nordsjællands Politi også gerne i kontakt med.

Politikommissær Kasper Guldager roser øvrigt drengene fra begge episoder for at gøre det helt rigtige i situationen.

- De er meget snarrådige ved at løbe væk og så hurtigt som muligt få fat i en anden voksen, som de fortæller om episoden og får hjælp fra, siger han.

Har du oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på 114.
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik