Nordsjællandsk strandhotel solgt for en halv milliard kroner

Et af Danmarks ældste strandhoteller skifter endnu en gang ejere.

Marienlyst Strandhotel har en over 100 år gammel historie bag sig. Og nu skal der tilføjes endnu et kapitel til den. 

For efter blot to år som ejere af det navnkundige hotel i Helsingør, har den nuværende ejer, kapitalforvalteren Artha, solgt hotellet videre. Det er faktisk tre år før den oprindelige plan. 

Luftfoto af Hotel Marienlyst i Helsingør.
Luftfoto af Hotel Marienlyst i Helsingør.
Foto: Steen Jespersen - Scanpix

- Vi havde oprindeligt en tidshorisont på 5 år, men eksekveringen af den lagte strategi har været så succesfuld, at den ideelle fremtidige ejer er klar til at tage over efter kun 2 år. Vi er også meget stolte over, at vi med vores turnaround er lykkedes med at bringe Marienlyst tilbage i rampelyset som Nordsjællands grande dame og skabe værdi i lokalsamfundet med øget turisme og flere arbejdspladser, og i Midstar AB ser vi en kompetent ny ejer, der om nogen ved, hvor hotellet skal hen på sin næste rejse - og hvordan man kommer derhen, lyder det fra  Jan Severin Sølbæk, adm. direktør i Artha Holding A/S, i en pressemeddelelse. 

Udvider med 50 hotelejerlejligheder

Artha overtog i 2017 et skrantende strandhotel og iværksatte derfor en storstilet genopretningsplan. 

Udsigten fra Strand- og Badehotel Marienlyst
Udsigten fra Strand- og Badehotel Marienlyst
Foto: Presse

Udover tilføjelsen af 94 værelser med udbygningen af en ny fløj og en gennemgribende renovering fra kælder til kvist, har et af de helt store trækplastre været tilføjelsen af Marienlyst Strandspa; en wellness-oase, der har været rost til skyerne i mediebilledet og har trukket gæster til fra nær og fjern. Og ifølge Jan Severin Sølbæk stopper udviklingen af Marienlyst ikke med Arthas exit - tværtimod:

- Udviklingen fortsætter, og det sker bl.a. med tilføjelsen af endnu en fløj med 50 nye hotelejerlejligheder - et projekt som vi i Artha og den tidligere ejerkreds kommer til at forestå i et separat selskab, mens Marienlyst Strandhotel bliver drevet videre af ESS Group, der om nogen ved, hvordan man skal drive et hotel som Marienlyst, slutter Jan Severin Sølbæk.

Den nye ejer af Marienlyst Strandhotel er den svenske kapitalforvalter og hotelinvestor Midstar AB, der har betalt på den gode side af 500 millioner kroner. Den endelige pris ønsker Artha ikke at oplyse offentligheden om. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik