Får 200 vacciner søndag: Sådan skal læger og sygeplejersker vaccineres på hospital

Om få dage vil de første danskere blive vaccineret mod covid-19. På Herlev Hospital er forberedelserne i fuld gang.

Et undervisningslokale på Herlev Hospital bliver i disse dage omdannet til et særligt vaccinationslokale.

Her vil læger og sygeplejersker fra hospitalets akutmodtagelse - hvis alt går vel - søndag ankomme i en lind strøm for at blive vaccineret mod covid-19.

Som frontpersonale er de nemlig nogle af de første i landet til at få det længe ventede prik.

For afdelingssygeplejerske Simone Norrmann Rasmussen og hendes kolleger på akutmodtagelsen bliver det et længe ventet vendepunkt.

- Det vil betyde, at mit personale kan gå tryggere på arbejde. At de ved, at vi er ved at få en løsning på den her store forandring, der har været i 2020, siger hun. 

quote Det er en helt enorm milepæl

Kasper Karmark Iversen

Kasper Karmark Iversen, ledende overlæge på Herlev Hospital, ser også frem til, at personale på hospitalet begynder at blive vaccineret.

- Det er en helt enorm milepæl, det tror jeg slet ikke kan undervurderes. Det er virkelig noget, der betyder noget for folk. Og det får folk til at se lidt lysere på foråret, selvom det jo nok ikke er ovre med covid. Men det betyder rigtig meget for personalet, at vi kan se, at der er lys for enden af tunnellen, siger han. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Kasper Karmark Iversen, ledende overlæge på Herlev Hospital
Kasper Karmark Iversen, ledende overlæge på Herlev Hospital
Foto: TV 2 Lorry

Læger og sygeplejersker i frontlinjen først

Efter planen modtager Herlev Hospital i første omgang 200 vacciner. Ud over akutmodtagelsen vil ansatte på de særlige corona-afdelinger og intensivafdelingen blive vaccineret i første runde.

- Vi vælger de sygeplejersker og læger, som arbejder mest med covid-patienter i første omgang. Og så ruller vi det ud til de andre faggrupper - portører, sekretærer, folk der tager røntgenbilleder - bagefter, siger Kasper Karmark Iversen.

Der har i den seneste tid været nye meldinger dagligt om, præcis hvornår vaccinen ville komme – men nu skulle den være god nok. Alt er klart til den 27. december. Simone Norrmann Rasmussen sidder derhjemme og lægger planerne for vaccinationerne.

- Vi får folk ind, og så er det jo nærmest på rad og række, vi får vaccineret dem.

Og vaccinationen er tiltrængt, for december har været hård på akutmodtagelsen.

- Indlæggelses-tallene steg dag for dag for dag. Vi gik ind til julen med bekymring. Nu ser det heldigvis ud som om, det er knækket lidt, og at vi får en lidt fredeligere jul end frygtet, siger Kasper Karmark Iversen.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Afdelingssygeplejerske Simone Norrmann Rasmussen.
Afdelingssygeplejerske Simone Norrmann Rasmussen.
Foto: TV 2 Lorry

Ikke plads til alle

Trods vaccinen opfordrer Simone Norrmann Rasmussen borgerne til at holde ud og overholde restriktionerne lidt endnu – ellers kan det give alvorlige problemer på hospitalerne.

- Der er så mange dårlige corona-patienter, at vi faktisk ikke har pladser i akutmodtagelsen til at modtage mange andre patienter, siger hun.

- Vi håber, at kurven er knækket. Det ser sådan ud - og lad os holde den kurve i en nedadgående retning.

Med vaccinen begynder de ansatte at kunne skimte enden på en helt exceptionel periode i deres arbejdsliv.

- Jeg tror, at vi alle glæder os til at være sammen med alle dele af familien igen. At kunne give et kram, når vi møder på arbejde. Det betyder meget for os som mennesker, siger hun.

En uge efter første vaccine-levering er det bebudet, at der kommer yderligere 200 doser vaccine til de ansatte på hospitalet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik