Tvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

Coronapandemien lukkede hockeyhallen i Herlev, men det skulle ikke forhindre tvillingebrødrene Gustav og William i at komme på glatis.

- Vi har aldrig prøvet det før, og det er mega sjovt.

Sådan lyder svaret, når man spørger tvillingebrødrene William og Gustav, hvad de synes om at have deres egen private hockeybane i baghaven.

Banen blev anlagt, da coronapandemien lukkede hockeyhallen i Herlev, hvor drengene normalt spiller.

- Vi så billeder af en lignende bane, som nogle ishockeyentusiaster fra Frederikshavn havde lavet, siger Christina Andersen, der er mor til de to drenge.

- Jeg sagde med det samme til min mand, at jeg ville gå ind og bestille materialer, og så gik vi i gang med at lave banen dagen efter.

Ifølge Christina Andersen har banen været et kærkomment tidsfordriv under nedlukningen.

- Drengene har været meget glade for, at vi fik lavet den. Der har været noget krudt, de manglede at fyre af og noget ishockey, de savnede, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Gustav og William går normalt i kamp på isen for Herlev Ishockey Klub. Mens frostvejret har stået på, er sporten dog rykket i baghaven.
Gustav og William går normalt i kamp på isen for Herlev Ishockey Klub. Mens frostvejret har stået på, er sporten dog rykket i baghaven.
Foto: Privatfoto

LED-lamper og sirener

Christina Andersen er selv ishockeyspiller og har tidligere spillet for Aalborg, Herlev og på landsholdet. I dag træner hun U19 i Herlev Ishockeyklub og er assistenttræner på dameholdet.

Måske er det en af grundene til, at hun deler entusiasmen for banen i baghaven med sine børn.

- Hvis vi får muligheden for at lave sådan en bane igen, bliver det vildere. Det er ret udbredt i ishockeynationer som Norge, og jeg har for eksempel læst mig frem til, at vi skal prikke luftbobler ud for at få banen helt flad. Og så kan man jo overveje at sætte LED-lamper under isen og måske nogle sirener også er en mulighed, siger hun.

Imens har William og Gustav rig mulighed for at øve sig på den sport, de holder så meget af. Kærligheden til ishockey manifesterer sig i hvert fald i drengenes ambitioner for hockeykarrieren.

- Jeg kunne godt tænke mig at blive verdensmester, siger William.

- Og så kan man tjene mange penge, når man bliver mega god, supplerer Gustav.

Du kan se Gustav og William pudse formen af i videoen i toppen af artiklen.

Hvis du har mod på mere ishockey, kan du også tage med Thomas Uhrskov på besøg i Hvidovre Ishockey Klub.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik