Ufrivilligt barnløse kan nu også få hjælp i Skåne

Ufrivilligt barnløse kan nu også få hjælp til fertilitetsbehandling i Skåne. "Det er modellen for fremtiden", mener en overlæge.

Nu kan patienter, der skal have hjælp til at blive gravide, som de første rejse over Øresund og blive behandlet af en svensk læge.

Og det er en fordel for de ufrivilligt barnløse på begge sider af Sundet.

quote  Når vi er så tæt på hinanden geografisk og kulturelt, så er det i min optik vanvittigt ikke at udnytte det.

Jens Sønksen, Overlæge, Urologisk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital

Både Danmark og Sverige er blandt de bedste i verden til fertilitetsbehandling, og på begge sider af Sundet har man afdelinger, der er specialiserede i særlige områder af behandlingen.

Derfor slår Rigshospitalet, Herlev, Hvidovre og Bispebjerg Hospital pjalterne sammen med Skånes Universitetssygehus i Malmø, for at tilbyde den allerbedste behandling - både til svenskere og danskere. 

- Jeg mener, at det er modellen for fremtiden - også for andre specialer. Når vi er så tæt på hinanden geografisk og kulturelt, så er det i min optik vanvittigt ikke at udnytte det, så vi ikke behøver at have dobbeltfunktioner på begge sider af Sundet, siger Jens Sønksen, Overlæge, Urologisk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital.

 

Bedst til noget i øst og andet i vest

Danmark er eksempelvis ekspert i processen i af nedfryse, opbevare og genindsætte en æggestok, som kvinder kan få taget ud i forbindelse med en alvorlig kræftsygdom

Omvendt er Skånes Universitetssygehus i Malmø eksperter i sperm- og vævsanalyser, som man ikke har i Danmark.

Derudover kan aftalen også være med til at lokke flere forskere til Øresundsregionen. 

I Region Hovedstaden og i Region Skåne er man også begejstrede for patientmobilitetsaftalen.

- Aftalen er i sig selv et vigtigt skridt fremad for de ufrivilligt barnløse. Ved at trække på den store ekspertise, som findes både øst og vest for Øresund, kan mange få en endnu bedre behandling og dermed få de børn, som de brændende ønsker sig. Ud over fordelene for den enkelte, er aftalen også et super eksempel på, hvordan vi kan udnytte de styrker, vi har på tværs af landegrænserne, så de kommer mange flere til gavn, siger Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokratiet, regionsrådsformand i Region Hovedstaden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik