47-årige Claus elsker Minecraft: "Det hygger jeg meget med"

47-årige Claus Agerskov elsker at bruge sin tid på at spille computer. Derfor bruger han sin efterårsferie til et stort "lanparty".

I Hillerødsholmskolens sportshal sidder der disse dage godt 200 gamere samlet til "HLParty", som alle er udstyret med en computer, stikdåser, sovegrej og energidrikke. De fleste er unge mennesker, men midt i hallen sidder Claus Agerskov, som stikker lidt ud fra mængden.

quote Det hygger jeg mig rigtig meget med. Jeg spiller også andre spil, men det jeg spiller mest, det er Minecraft.

Claus Agerskov, deltager ved HLParty

- Jeg spiller minecraft, siger Claus Agerskov med et smil, da TV 2 Lorry møder ham i sportshallen.

Claus Agerskov er 47 år gammel og er den ældste deltager til HLParty. Claus Agerskovs primære spil er 'Minecraft', som er et spil, hvor man konstruerer byninger og andre ting med blokke. Et spil han finder interessant, fordi han har baggrund som ingeniør og derfor elsker at bygge ting.

Da TV 2 Lorry møder Claus Agerskov i Hillerødholmshallen er han i gang med at spille. Ved sin side har en Cocio, en plade chokolade og en blok, hvor laver regnestykker for at finde ud af, hvad der er bedst at bygge og hvor han skal placere sine blokke.

- Alt er bygget op uden at snyde. Men simpelthen bare købt, solgt, bygget, høstet og fældet træer. Og så er det blevet til det her, men det har også taget nogle dage, siger Claus Agerskov om den "verden" han har bygget.

Så det hygger du dig meget godt med?

- Det hygger jeg mig rigtig meget med. Jeg spiller også andre spil, men det jeg spiller mest, det er Minecraft.

Claus Agerskov snakker om, hvordan det er at være den ældste gamer til et lanparty. 

 

Med for femte gang

Claus Agerskov er til arrangementet i Hillerød for femte gang. Med sig har han sin søn og fire andre børn, som også tidligere i efterårsferien var med til et større lanparty på Fyn. Sammen er de en del af gamerforeningen A'Gamerz, som Claus Agerskov er formand for.

quote Vi plejer at være nogle stykker, som er oppe i den her alder.

Claus Agerskov, deltager ved HLParty

- Det er simpelthen for at hygge sig og for at have nogle venner både lokalt og ude i verden, som man så kan snakke med og chatte med over nettet, siger Claus Agerskov til TV 2 Lorry.

Selvom Claus Agerskov til det store lanparty i Hillerød er den eneste familiefar, så er der normalt flere med, som også er oppe i årene.

- Vi plejer at være nogle stykker, som er oppe i den her alder. Især til det der var sidst var rimelig mange ældre med. For de har jo spillet, siden de var teenagere. Så de er vendt tilbage og synes, at det er blevet lidt mere acceptabelt at sige "jeg spiller også computerspil", siger Claus Agerskov.

Spørg Os - Afstemning

_