Nordsjællands Politi hædrer helte med dusør

Igen i år deler Nordsjællands Politi dusører ud til de borgere, der har gjort en særlig indsats for deres medborgere.

En flyttemand reddede en kvinde fra et drabsforsøg under en fogedopgave, og en traktorfører viste resolut handlekraft, da han slukkede en brand. I alt er ni helte i dag blevet hædret af Nordsjællands Politi med en dusør for deres uselviske indgriben.  

Hvert år takker Nordsjællands Politi en række borgere, og igen i år deler de dusører ud til heltene. Dusørmodtagernes historierne er forskellige, men de har alle det tilfælles, at de hver især har gjort en ekstraordinær indsats i alvorlige situationer.

Ved flere af historierne har dusørmodtagernes indgriben haft afgørende betydning for de implicerede. Bland andet i en sag, hvor en flyttemand hører skrig fra en anden lejlighed.

Flyttemand forhindrede drab

Flyttemanden var sidste sommer på opgave i en lejlighed i Helsingør i forbindelse med en fogedsag. Men da han gik ned i kælderen, hørte han skrig fra opgangen. Manden løb op i lejligheden, hvor han så en kvinde med blod i hovedet løbe ud fra køkkenet.

Kvinden var blevet slået i hovedet af en sin mand, der stadig befandt sig i lejligheden. Flyttemanden fik kvinden væk fra gerningsmanden indtil politi og ambulance ankom. Ifølge en udtalelse fra Rigshospitalet var kvindens liv formentlig ikke reddet uden den hurtige indgriben fra flyttemanden.

Gerningsmanden i den sag blev straffet med fængsel i fem år samt dømt til at betale ofret en erstatning på 30.535 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik