Oversigt

Seneste nyt

18-årig idømt fængselsstraf for at bedrage ældre kvinder

En 18-årig mand er mandag blevet idømt 21 måneders fængsel for at have svindlet ældre borgere for op mod fem millioner kroner.

Den 18-årige tilstod i Retten i Hillerød 36 tilfælde af bedrageri rettet mod primært ældre kvinder, hvor han har ringet til de ældre og foregivet at være fra banken, politiet eller lignende. Derefter har han fået dem til at udlevere hævekort og pinkoder, hævekortoplysninger eller andre oplysninger, så man kunne hæve ofrenes penge

Derudover har han været med til at få de ældre til at udlevere smykker og kontanter for over 200.000 kroner, oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), der har ført sagen.

Den 18-årige har begået svindelen med to medsammensvorne på 29 og 26 år, som han er i familie med. De to er brødre, og de blev den 1. maj dømt til henholdsvis tre års fængsel og to et halvt års fængsel.

Tilsammen har de tre brødre tilstået svindel mod ældre i 60 sager. Ud over fængselsstraffen er de også dømt til at betale erstatning til de forurettede og en række banker, der har mistet penge.