Sjældent spadestik: Ny togstation i Nordsjælland

Togpendlere i Nordsjælland kan snart glæde sig til en helt ny station.

Hele fem gyldne spader lod sig træde under jorde, da de første officielle spadestik til en ny togstation i Nordsjælland blev taget. 

Men det er selvfølgelig heller ikke hver dag, at vi i TV 2 Lorrys område kan prale med en ny togstation. 

Stationen, som får navnet Favrholm, er placeret syd for Hillerød og skal ligge i forbindelse med det kommende superhospital, Nyt Hospital Nordsjælland.

Planen er, at Favrholm Station skal være et kollektivt trafikknudepunkt, hvor S-tog skal køre hvert 10. minut i begge retninger, mens Frederiksværkbanen vil stoppe tre gange i timen i hver retning.

- Stationen vil være tilpasset moderne pendlingsforhold og tilgodese gode og effektive skift mellem S-tog og lokaltog. Vi håber meget, at nordsjællænderne vil tage den nye station til sig og i højere grad vælge at tage toget i stedet for at sidde i bilkøen på vejene, siger Lars Wrist-Elkjær, direktør i Lokaltog A/S i en pressemeddelelse. 

Sporspærringer kan ikke undgås

• Det vil i en periode af anlægsfasen være nødvendigt at lukke dele af Frederiksværkbanen. Driften erstattes i perioden af togbusser til Hillerød Station. Lokaltog A/S forventer sporspærring i ca. 10-12 uger fordelt over anden halvdel af 2022. Dette vil blive varslet i god tid ligesom Rejseplanen naturligvis vil være opdateret.

• Allerede her i maj fra d. 20. til d. 23. planlægges der en weekendspærring af hele Frederiksværkbanen, da det er nødvendigt at omlægge sikringskabler til signaler (når de ikke er tilsluttede, kan togene ikke køre).


• Der planlægges yderligere spærringer af lokalbanen i løbet af sommeren og efteråret 2022. Rejseplanen bliver opdateret, der kommer opslag lokalt og på www.lokaltog.dk


Kilde: Region Hovedstaden 

Udover selve stationsbyggeriet skal der etableres en stor parkeringsplads, der skal gøre stationen oplagt for pendlere i Hillerød og omegn. 

- Favrholm Station er et meget vigtigt skridt for udviklingen af Nordsjælland. Vi er mange borgere og mange medarbejdere, og nu får vi forbedret muligheden for at vælge grøn, effektiv transport. Alene i Hillerød vil vi blive mange flere borgere frem mod år 2028. Dertil kommer vækst i arbejdspladser ikke mindst på grund det nye hospital i den nye bydel Favrholm, lyder det tilfredst fra Hillerøds socialdemokratiske borgmester, Kirsten Jensen.

Efter planen skal Favrholm Station være klar til at tage i mod i første tog fra december 2023. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik