Uuuups! Borger fanger fejl og sparer forsyningsselskab for kæmpebeløb

Hillerød Forsyning er lige blevet en halv million kroner rigere, og det er takket være Rasmus Visby. En borger der i flere år har holdt øje med selskabets pengehåndtering.

En halv million kroner.

Så meget er Hillerød Forsyning netop blevet sparet for, og det skyldes hjælp fra en helt uventet kant. 

Hillerødborgeren Rasmus Visby har nemlig de sidste to år gået Hillerød Forsyning efter i sømmene. Senest er han faldet over en fejl i en fakturering fra 2017.

- Hillerød Forsyning havde købt kontormøbler for over 2,3 millioner kroner, og der havde man på forsiden skrevet, at de får 27 procent i rabat. Da jeg så fakturaerne, man havde sendt, så kunne jeg se, at der inklusiv moms manglede over en halv million kroner i rabat. Det virker mærkeligt, men det kan jo være en fejl, siger Rasmus Visby til TV 2 Lorry.

Rasmus Visby bor i Hillerød og har siden 2018 gået Hillerød Forsyning efter i sømmene. 
Rasmus Visby bor i Hillerød og har siden 2018 gået Hillerød Forsyning efter i sømmene. 
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Og en fejl, det mener også Hillerød Forsynings direktør, at der er tale om.

- Jeg tænker, at det er brandærgerligt, at en menneskelig fejl resulterede i, at vores kontrol ikke har opfanget, at rabatten manglede. Men jeg tror, at alle kender til, at man nogle gange begår en fejl. Det er dejligt, at Rasmus Visby opdagede fejlen. Vi har nu sikret os pengene, og det er bragt i orden, oplyser Søren Støvring, direktør for Hillerød Forsyning.

Høje lønninger, luksusbiler og kunstkøb

Siden september 2018 har Rasmus Visby været optaget af, hvordan borgernes penge bliver brugt i Hillerød Forsyning. Det hele startede med, at Rasmus Visby søgte en aktindsigt omkring forsyningens haveaffaldsordning. 

quote Direktørens løn, dyre firmabiler, kunstkøb og man kan se på byggeriet derude, at det er prestige på prestige.

Rasmus Visby

Siden dengang har Hillerød Forsyning haft en borger, som følger deres mindste bevægelse. Og Rasmus Visbys voksende indsigt har fået ham til at kritisere Hillerød Forsynings pengehåndtering.

- Direktørens løn, dyre firmabiler, kunstkøb og man kan se på byggeriet derude, at det er prestige på prestige. Nu er der også den her møbelsag med dyre møbler og en rabat, der forsvandt, siger Rasmus Visby.

De her oplysninger om Hillerød Forsyning fortæller Rasmus Visby om i sin podcast "Visbys Verden", og hans kritik har blandt andet ført til, at Hillerød Forsyning ikke længere leaser nye biler.

- Der er ikke noget for Rasmus Visby at komme efter hos os, men det er åbenlyst, at vi har kørt en for lukket stil, så derfor har vi besluttet os for at åbne meget mere op. Vi synes, at vi kører en rigtig fornuftig forretning. En god virksomhed med nogle gode og sunde værdier. Vi har ikke nogle problemer med, at folk kigger os i kortene, siger Søren Støvring.

Politianmeldt for chikane

Rasmus Visbys henvendelser førte til, at han i februar 2020 blev politianmeldt for chikane af det kommunalt ejede forsyningsselskab. Der blev desuden søgt om et tilhold.

- Vores advokat rådgav os til, at vi skulle indgive en politianmeldelse, og han sagde faktisk også til os, at hvis vi ikke gjorde det, så kunne vi risikere at stå med en arbejdsmiljøsag. Simpelthen fordi medarbejderne følte sig chikaneret, og fordi medarbejdere efter en samtale med Rasmus Visby gik grædende bort og måtte have en timeout, fortæller direktøren og tilføjer:

- Vi skal beskytte vores medarbejdere, og derfor indgav vi en politianmeldelse.

Søren Støvring, direktør for Hillerød Forsyning.
Søren Støvring, direktør for Hillerød Forsyning.
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Rasmus Visby er blevet forelagt direktørens forklaring på politianmeldelsen, og som svar henviser han til sin udtalelse, der blev optaget forud for interviewet med Søren Støvring.  

- Jeg har jo holdt fast i, at jeg godt ville have nogle forklaringer på tingene, og jeg har været vedholdende. Det er der ikke nogen tvivl om. Hvis det så skal være kriminelt. Det ved jeg ikke, om det skal, men jeg kan da godt forstå, at der er nogle kundeservicemedarbejdere, som synes, at det har været ubehageligt, fortæller Rasmus Visby og fortsætter:

- Jeg synes også, det har været temmelig ubehageligt at vente i det her halve år, fordi det er jo ikke dig, der anmelder mig til politiet. Det er en kommunal virksomhed. Hvis det ikke var fordi, at jeg havde dokumentationen i orden, så havde jeg jo ikke klaret mig ud af den her sag, siger han.

Flere politianmeldelser på bordet

Rasmus Visby valgte efterfølgende at politianmelde Hillerød Forsyning for at indgive en falsk anmeldelse om ham. 

quote Jeg er ikke sikker på, at det sidste kapitel er skrevet i Hillerød Forsynings-sagen.

Rasmus Visby

I uge 42 valgte politiet at standse sagerne, da det ikke kan bevises, at der er sket noget ulovligt.

- Nu er sagen afgjort, og afgørelsen tager vi til efterretning. Det er jo, som det er. Politiet har talt, og vi vil ikke bruge flere kræfter på den sag, siger Søren Støvring.

Men stridsøksen er ikke helt begravet endnu. Rasmus Visby har nemlig sendt en ny anmeldelse og alt materialet om den halve million til bagmandspolitiet. Og nu er sagen sendt videre til Nordsjællands politi.

 - Jeg er ikke sikker på, at det sidste kapitel er skrevet i Hillerød Forsynings-sagen, men jeg glæder mig lidt til at kunne kigge på nogle andre ting også, afslutter Rasmus Visby.

Nordsjællands Politi bekræfter overfor TV 2 Lorry, at de har modtaget anmeldelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik