Ukendt kvinde reddede borgmesters liv: Her er hele hans brev til hende

Et regelsæt gør, at Michael Ziegler og hans redningskvinde tidligst kan få oplyst hinandens identitet om to år. Læs hans brev til hende her.

Forestil dig, at du er dødssyg og afhængig af, at et fremme menneske træder til og giver et stykke af sig selv, for at du kan overleve.

Det var vilkårene for Høje-Taastrups borgmester, som i oktober sidste år fik konstateret akut leukæmi. 

Kort efter står det klart, at hans overlevelse kræver, at man finder en person, der kan levere nye stamceller til ham - en mission, der viste sig sværere, end man havde håbet.

I januar modtog Michael Ziegler dog det opkald, havde drømte om. 

Lægerne har nemlig fundet frem til en doner, der matcher Michael Zieglers celler og muligvis kan redde ham.

Donoren er en kvinde fra årgang 1995 fra Chile.

Meget mere får Michael Ziegler ikke at vide. Et regelsæt gør, at Michael Ziegler og donoren tidligst kan få oplyst hinandens identitet efter to år.

Michael Ziegler har dog fået mulighed for at skrive et brev, der bliver sendt til donoren. En mulighed som borgmester meget hurtigt takker ja til. 

- At der er en person på den anden side af jordkloden, der ikke kender mig, som træffer det valg at give stamceller til mig. Det fylder mig med taknemmelighed, fordi det er det, der gør, at jeg har chancen og troen på, at jeg bliver fuldstændig rask, forklarer han til TV 2 Kosmopol. 

Nedenfor kan du læse, hvad Michael Ziegler skrev til sin donor: 

"Kære donor

Tusind tak. Jeg har kæmpet for at finde de rigtige ord. Men ord kan ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er for den livsnødvendige hjælp, som du har givet mig. Din hjælp betyder alt for mig.

Det er en fantastisk og smuk gestus, at du i en usikker tid med konflikter og krig beslutter at hjælpe en person, som du ikke kender, og som lever på den anden side af jorden. Tak!

Du redder mig fra en kræftsygdom.

Tilbage i oktober begyndte jeg at blive syg. I begyndelsen troede jeg, at jeg havde influenza, og at der derfor ikke var grund til at gå til lægen.

Men jeg kom ikke i bedring. Jeg begyndte i stedet at hoste mere og mere. Da jeg endelig tog til læge, fik jeg at vide, at jeg havde lungebetændelse, og jeg fik derfor udskrevet pencillin.

Medicinen hjalp dog ikke. Et par dage senere gik jeg til en anden læge. Han opdagede, at mit infektionstal var meget, meget højt. Jeg kom på hospitalet, gennemgik en masse tests og blev diagnosticeret med kræft.

Sygdommen vendte mit liv på hovedet.

Jeg har gennemgået tre kemobehandlinger. Efter hver behandling har mit immunsystem været ukampdygtigt i flere uger på grund af manglende hvide blodceller. Derfor har jeg været meget forsigtigt med ikke at få infektioner. Jeg har derfor været nødt til at begrænse mit sociale liv til et minimum. Hver uge er jeg på hospitalet flere gange for at få taget blodprøver og for at få blod og blodplader.

Gennem alle mine behandlinger har mit hovedfokus været på én ting: Stamcelletransplantationen. Og dermed også at finde en donor.

Transplantationen er vejen tilbage til et normalt liv - og jeg ved, at mine chancer for at komme helt ovenpå er små uden en transplantation. Kræften kan i en periode holdes nede med kemoterapi, men på et tidspunkt vil min krop ikke være i stand til at modtage mere kemoterapi.

Derfor er dine stamceller min chance for at overleve. Du er lyset for enden af den lange, mørke tunnel, som jeg har gået igennem siden oktober.

Så kære donor. Tusind tak. Jeg er dig uendeligt taknemmelig for din uselviske hjælp.

Gud velsigne dig."

Zieglers_sidste_chance_ikonbillede

Zieglers sidste chance

Høje-Taastrups mangeårige borgmester Michael Ziegler har fået akut leukæmi og er afhængig af en stamcelledonation, hvis han skal overleve. Ud af 30 millioner donorer finder lægerne ét match. Spørgsmålet er, om det er nok til at redde Michael og opfylde hans store ønske om at vende tilbage som borgmester.

Se serien gratis her

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik