Victor og 300 soldater drog i krig til Danmarks største rollespils-event

Krigslive er Danmarks mest seriøse rollespils-event i sin genre og har været afholdt hvert år siden 2006. Årets store slag foregik over seks dage i Hedeland Naturpark med omkring 300 kampklare deltagere.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store brøl og klingende sværd kan høres på lang afstand i Hedeland Naturpark.

Årets første Krigslive-kamp er netop gået i gang.

Krigslive er Danmarks største rollespilsevent, som er drevet af frivillige entusiaster. Hvert år skifter det store event lokation og i år gik slagets gang altså på Hedeland Naturpark i Høje-Taastrup kommune fra den 27. juli – 01. august.

Omkring 300 voksne mennesker samles henover seks dage, hvor de klæder sig ud og lever som i middelalderen. Lommelygter og andet elektronik er ikke tilladt, når man går ind på campingpladsen, så det gælder om at sætte sit telt op før, det bliver mørkt. 

En af de mange deltager er Victor Dethlefsen.

Victor Dethlefsen  har deltaget i Krigslive i fem år i streg, og hans kæreste er også blandt de mange deltagere
Victor Dethlefsen har deltaget i Krigslive i fem år i streg, og hans kæreste er også blandt de mange deltagere
Foto: Philip Raissnia - TV 2 Lorry

Victor Dethlefsen var i år til sit femte Krigslive. Han har spillet rollespil siden, har var 13 år og lærte rollespilsmiljøet at kende, fordi han gik til teater.

- Det, jeg synes, er rigtig fedt ved rollespil er, at det giver mulighed for at leve sig ind i at være soldat, være ude at marchere og slås, siger Victor Dethlefsen til TV 2 Lorry. 

Der er mange forskellige camps, deltagerene hører til. Hver camp har deres egen matchende uniformer, som de selv har lavet. I Victors lejr har de i år brugt omkring 3 måneder på at forberede sig til Krigslive. 

- Vi syer og bygger selv vores udstyr. Det er fedt at lave sit eget udstyr. Det er også den måde, man får en unik hær og unik uniformering. Man kan ikke rigtig købe sig til det, siger han. 


Da Ringenes Herre udkom

De sidste par år har det desværre ikke set godt ud for rollespilsmiljøet, og det er også noget, der især har kunne mærkes på børnefronten.

Victor mener, det stod bedst til, da Ringenes Herre lige var udkommet. Der var der et kæmpe boost i miljøet. Det er sidenhen stille roligt dalet.

En af grundene til at tallet er faldende, tror Victor er, at unge mennesker hellere vil spille videospil.

- Videospil bliver bedre og bedre. Man kan sige, at rollespil også bliver bedre, men der er måske også nogle naturlige grænser for, hvor godt rollespil kan blive. Der bliver jo ikke bedre grafik herude, siger han.  

Du kan møde Victor og de andre rollepilsentusiaster i videoen øverst i artiklen. 

_Vis mere
MPPC_103_V1_2

Politiet vil ændre på farlig opførsel på cykelstierne

Skoletoilet Rådmandsgade Skole

Lang og klam udsigt til bedre toiletforhold på skoler:
På Nørrebro må fem børnehaveklasser deles om to toiletter

Vis mere