Oversigt

Seneste nyt

Fjernvarme-fuser: Borgere kan alligevel ikke kobles på

Mange borgere i Hørsholm Kommune kan ikke kobles på fjernvarmenettet så hurtigt, som de er blevet stillet i udsigt.

I en pressemeddelelse skriver kommunen, at en ny analyse fra forsyningsselskabet Norfors viser, at der mod forventning ikke er kapacitet til at producere varme på fjernvarmeværket i Usserød til nye fjernvarmekunder i kommunen.

I december måned sidste år blev kommunens husstande med gas- og oliefyr ellers orienteret om, at der planlægges udrulning af fjernevarme til dem i løbet af de kommende år med en nærmere specifik angivelse af, hvornår det lige netop i deres område ville blive muligt at koble sig på.

Den udmelding må kommunen nu trække tilbage, og det skuffer formanden for kommunens Klima- og Miljøudvalg, Marcus Guldager (S).

- Det er selvfølgelig en skuffelse for os i Klima- og Miljøudvalget, og ikke mindst for borgerne i Hørsholm, at vi alligevel ikke får den fjernvarmeudvidelse, som vi ellers var blevet stillet i udsigt af Norfors. Vi er særligt ærgerlige over, at vi får udmeldingen fra Norfors så sent i processen. Nu må vi sadle om og finde frem til alternative fremtidssikrede løsninger for varmeproduktionen, udtaler han.

I stedet må forsyningsselskabet tilbage til tegnebrættet og gruble over, hvordan kommunens husstande nu kan kobles på fjernvarmenettet.