Beboere ærger sig over comeback på ghettoliste

Charlotteager i Høje-Taastrup blev fjernet fra ghettolisten i december - nu er de tilbage.

80-årige Birgit Larsen, som bor i Charlotteager ærger sig over dagens besked om at hendes kvarter er tilbage på Ghettolisten. 
 
- Ja det kommer ærligt talt helt bag på mig, siger hun idag til TV2 Lorry. 

Da vi besøgte hende tilbage i december fortalte hun, hvor glad hun var for at området netop var sluppet af den upopulære liste. 
 
- Jamen jeg synes da, det letter trykket sagde hun dengang. 

Fem måneder er beskeden den modsatte og det er Birgits mening om nyheden også.
 
- Nu skal vi igen til at forklare folk der kommer udefra - og venner og bekendte, at det er fredeligt og roligt og trygt sted, siger hun.

Hicham Moutiq var en anden stolt beboer, der jublede sidst vi var på besøg i bebyggelsen.  Også han har svært ved at forstå dagens besked. 
 
- Jeg kan ikke rigtig tage det alvorligt, siger han til idag til TV 2 Lorry  
 
Der har været en massiv boligsocial indsats i området.  Charlotteager har en lommepengeordning - hvor unge kan tjene lidt på at holde området pænt - det har mindsket hærværket markant.  Og der er skabt gode udendørs arealer. Brigit Larsen frygter, at det gode arbejde bliver sat tilbage med dagens melding. 
 
- Nu kan man ikke komme og sige vi er ikke en ghetto. Så kommer de unge ud forskellige steder og skal fortælle, hvor de kommer fra. og så siger folk: Nå men det er jo en ghetto, siger Birgit Larsen.
 
Ifølge beboerformand Kaya Durmaz får dagens melding konkrete konsekvenser. Blandt andet bliver beboernes forsikringer bliver dyrere. 
 
- Nu kommer de jo måske også med den her lov om dobbelt straf, bare fordi man bor i et ghettområde. Så jeg synes ikke, det fører noget positivt med siger beboerformanden
 
Regeringen har i dag gjort det lettere at komme på ghettolisten, fordi nogle af de kriterier, områderne bliver vurderet efter, er ændret. Der er kommet skrappere krav til uddannelse og antallet af dømte. Før måtte højst 2,9 procent af alle beboere have en dom - nu er det 2,2 procent. Og det er nye krav, der nu rammer Charlotteager. 
 
- Hvis der nogle regler skal man holde fast i dem. Det nytter ikke noget at vi prøver på at bestræbe os på at komme af listen ved at tale med de unge mennesker og gøre forskellige tiltag. Og så lige pludselig er reglerne ændret. Gider vi så bruge kræfter på at gøre op med det igen, siger Kaya Durmaz,

TV 2 Lorry mødte også beboere der var ligeglade.
 
- Det var meget kort tid vi var af ghettolisten, nu er vi på igen. Det betyder ikke noget, det er det samme jo.  

Er det en ghetto?

Nej, siger beboeren Alie Hasan.

Hicham Moutiq har fået økonomisk hjælp til at træne et fodboldhold. Han vil fortsætte sit sociale arbejde.
- Nu er vi kommet på og så var vi af og nu er vi på igen...Det føles bare som det er for sjov ikke, siger han til TV 2 Lorry.
 Birgit Larsen er helt klar i mælet:- Det er simpelthen noget, der vender tommelfingeren nedad, siger den 80 årige kvinde til TV 2 Lorry.
 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik