Enig kommunalbestyrelse: Hvidovre Stadion skal opgraderes til ny stjernestatus

Tirsdag aften har en enig kommunalbestyrelse i Hvidovre besluttet, at der skal bruges 15,8 millioner kroner på at opgradere Hvidovre Stadion.

Det er ikke småpenge, der skal op af lommen, når et stadion skal være klar til Superligaen.

I Hvidovre Kommune er kommunalbestyrelsen da også helt enige om, at man vil finde de nødvendige pengene til at opgradere byens stadion, så det lever op til de krav, der er blevet en realitet, efter at Hvidovre IF har sikret sig oprykning til landets bedste fodboldrække. 

Det er tirsdag aften blevet vedtaget på et kommunalbestyrelsesmøde.

15,8 millioner kroner vil det ifølge Hvidovre Kommunes egne beregninger koste at opgradere det vestegnske stadion. 

Mens der var enighed om, at pengene skal findes, så var der blandt partierne uenighed om, hvordan. 

Et flertal stemte for et ændringsforslag fra Økonomiudvalget, hvor man vil finde midlerne ved en omprioritering af anlægsbudgettet.

Socialistisk Folkeparti, De Konservative, Hvidovrelisten, Danmarksdemokraterne og Venstre stemte for ændringsforslaget, mens Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti stemte imod. 

Enhedslisten undlod at stemme.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Det er 26 år siden, at Hvidovre sidst var i Superligaen, og siden da er kravene til et stadion skærpet.
Det er 26 år siden, at Hvidovre sidst var i Superligaen, og siden da er kravene til et stadion skærpet.
Foto: Hvidovre Kommune

Borgerne fortjener det

Beslutningen om at finde pengene til opgraderingen glæder SF's Sara Benzon, som er næstformand for kommunens Kultur- og Fritidsudvalget.

- Jeg er rigtig glad for, at HIF (Hvidovre IF, red.) kommer til at spille superligakampe på Hvidovre Stadion i næste sæson. Det er en historisk mulighed. 

- Der sidder til hver eneste kamp rigtig mange mennesker på stadion, der troligt møder op kamp efter kamp, år efter år. De har især fortjent at kunne bakke deres hold op på deres egen arena, siger hun til TV 2 Kosmopol.

Med det store millionbeløb skal der blandt andet gøres plads til mindst 10.000 tilskuere. 

På nuværende tidspunkt er der plads til 6.600 tilskuere på Hvidovre Stadion. Derfor er der lagt op til, at man kan bygge midlertidige tribunepladser, der lejes et år ad gangen, så kapaciteten kan komme op på 10.000 tilskuere.

Fordi det er på midlertidige pladser opsat af et stilladsfirma, vil man kunne opsige pladserne, hvis Hvidovre skulle rykke ned igen, når sæsonen slutter.

Derudover skal hele græstæppet udskiftes, der skal oprettes en VIP-lounge med mindst 300 pladser, og så skal det tekniske set-up have en overhaling, så der kan spilles med VAR - et videohjælpesystem, der skal hjælpe dommerne med afgørelser.

Det er 26 år siden, at Hvidovre sidst var i Superligaen - se eller gense billederne fra weekendens fejring. 

Et sent drømmemål sikrede Næstved 3-3 mod Sønderjyske og sendte Hvidovre i Superligaen.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik