Forældre tiltalt for grov vold mod små tvillinger: Den ene døde

En mor og far er tiltalt for grov vold mod deres spæde tvillingpiger. Den ene pige afgik ved døden.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et par spæde tvillingpiger blev i 2020 udsat for så grov vold af deres egne forældre, at den ene pige afgik ved døden, mens den anden fik 18 knoglebrud.

Det mener anklagemyndigheden, der har rejst tiltale mod forældrene for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder.

Pigerne kom til verden i juli 2020, og frem til begyndelsen oktober 2020 skal moren og faren have udsat pigerne for den grove vold. Det foregik dels på Hvidovre Hospital og på en adresse i hovedstadsområdet.

Den ene pige, som døde i oktober 2020, blev ifølge anklageskriftet kraftigt rusket med fastholdelse eller klemning omkring brystkassen eller lignende.

Hun fik såkaldt "Abusive Head Trauma" og fik blandt andet blodansamlinger under den hårde hjernehinde og 15 brud på ribbenene, fremgår det af anklageskriftet.

Forældre løsladt efter endt efterforskning

Søsteren skal forældrene have rusket eller rystet og klemt omkring brystkassen. De er også anklaget for ruskning af pigens lemmer eller krop og for træk i armen.

Pigen fik 18 knoglebrud og såkaldt "Battered Child Syndrome", står der i anklageskriftet. Hun fik blandt andet flere brud på ribbenene.

Ifølge anklagemyndigheden begik forældrene volden "i forening eller ved gensidig tilskyndelse, råd eller dåd."

Forældreparret, der er i 30'erne, blev i oktober 2020 varetægtsfængslet i sagen, og i den forbindelse kom det frem, at de nægter sig skyldige.

Ifølge Ekstra Bladet er forældrene dog ikke længere fængslet, da sagen er færdigefterforsket.

Sagen skal behandles af Retten på Frederiksberg og er rejst som en nævningesag. Det er endnu uvist, hvornår sagen kommer for retten.

/ritzau/Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere