Voldsomme billeder: 76-årig skambidt af rottweiler på kirkegård - nu advarer hun andre

En tur på kirkegården udviklede sig dramatisk for Alice Aaberg, da hun besøgte sin afdøde mands gravsted.

Vi skal advare mod voldsomme billeder i artiklen. Billederne er derfor placeret nederst i artiklen.

Mandag middag var 76-årige Alice Aaberg en tur på Risbjerg Kirkegård i Hvidovre for at besøge gravstedet for sin nyligt afdøde mand.

Derfor var hun allerede i nedtrykt tilstand, da hun bevægede sig mod udgangen af kirkegården.

Hun nåede godt at registrere, at der kom en dame med en hund i snor gående mod hende. 

De kommer gående på græsset, mens Alice gik på stien. Alligevel besluttede hun at trække et skridt til siden og væk fra dem.

Men da de kom tættere på hinanden, gik det helt galt.

- Da hun er på siden af mig, kan hun ikke holde hunden, og så løber den over og bider mig hårdt, fortæller Alice Aaberg til TV 2 Lorry.

Hundeejer flygtede

Rottweileren fik fat i Alices overarm, hvor den bed sig fast i i cirka fire sekunder, før den gav slip, fortæller Alice.

Bagefter forsøgte hun at få navnet på hundens ejer, men det var vedkommende tilsyneladende ikke interesseret i at oplyse.

- Hun sagde undskyld bagefter, men jeg sagde til hende, at det ikke var okay. Da jeg så bad om hendes navn, så løb hun sin vej, siger Alice Aaberg.

Rottweiler-ekspert: Det er en familie- og træningshund

TV 2 Lorry har talt med næstformand i Rottweiler Klubben Danmark, Carsten Capral Henriksen, for at blive klogere på netop denne hunderace.

Carsten Capral Henriksen har med egne ord avlet Rottweilere i 30 år, og han fortæller, at man efterhånden har avlet "brummen og knurren" ud af Rottweileren.

- Jeg har arbejdet med rottweiler i 40 år, og hvis du nu går 20-30 år tilbage, så var den en forholdsvis stor og tung hund, som blev brugt til at passe på gårde og lignende. Dengang havde den en truende adfærd, som var godt at have på en gård.

- I dag er det en familiehund og en træningshund. Det ved vi, fordi vi bruger evidensbaserede mentaltest, som er godkendt via universitetet i Uppsala, forklarer Carsten Capral Henriksen.

Han afviser også, at der skulle være særlig større risiko for at blive bidt af en Rottweiler end andre hunde.

-  Uanset hvad det er for en slags hund, så har de tænder. Så længe man har hunde med tænder i samfundet, så er der nogen, der bliver bidt. Det kan man sige, at det er et samfundsproblem.

Carsten Capral Henriksen fortæller, at der kan være mange årsager til, at en hund bider.
 

- Det er ikke alene, fordi hunde er truet, at de bider. Det er fordi, der sker noget andet. Der skal bare et eller andet til for at udløse deres jagtinstinkt. I bund og grund ligger det ikke til dem at bide, der skal noget særligt til. 


- Det gælder for samtlige hunde også rottweilere. Understimulerede hunde har det ligesom mennesker, at de kan gå og blive lidt indebrændte. Det gælder for ejerne at få stimuleret deres hunde.

Hele episoden har sat sig i 76-årige Alice Aaberg.

Det samme gælder hendes barnebarn Marco Antonsen. Han lagde senere samme mandag et opslag op i en lokal Facebookgruppe for borgere i Hvidovre. I opslaget fortalte han, hvad der var hændt hans mormor.

quote Der er også mange, der har henvendt sig med historier om, hvem den ellers har angrebet

Marco Antonsen

Marco Antonsens Facebook-opslag har efterfølgende fået mange borgere til tasterne, og flere har kontaktet ham.

- Jeg har fået mange henvendelser om, hvem det kan være, og der er også mange, der har henvendt sig med historier om, hvem den ellers har angrebet, fortæller Marco Antonsen til TV 2 Lorry.

Kaos

Alice Aaberg fortæller, at det hele gik meget stærkt, og at hun var helt lammet i armen umiddelbart efter biddet.

- Det var kaotisk. Det var chokerende, og jeg begyndte at græde. Det gjorde ondt, og der var kaos i mit hoved, siger hun og fortæller, at hun efterfølgende ringede til sin datter, der ikke bor langt derfra.

Alice Aabergs datter Janni arbejde heldigvis hjemme, så det tog hende ikke langt tid at nå hen til sin mor. 

Sammen gik de ind på kirkekontoret for at få et overblik over omfanget af hundens bid.

- De ved godt, hvem hun er. De kendte ikke hendes navn, men de har set hende, fordi hun ofte går tur der, fortæller Janni Aaberg til TV 2 Lorry.

"Et ordentligt bid"

Mor og datter tog efterfølgende til Hvidovre Hospital, hvor lægerne kunnne konstatere, at der var tale om "et ordentligt bid".

quote Hvis jeg mødte den (hunden, red.) igen, vil jeg løbe skrige væk.

Alice Aaberg

Nu har Alice Aaberg politianmeldt episoden, og hun håber, at hun kan være medvirkende til, at den agressive rottweiler ikke bider andre igen.

- Det er dem, der har hunden, der har skyld i det her. Hvis jeg mødte den (hunden, red.) igen, vil jeg løbe skrigende væk, siger hun.

Vi skal advare om voldsomme billeder nedenfor.

Hundebid - rottweiler
Foto: Privatfoto
Hundebid - rottweiler
Foto: Privatfoto

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik