Ishøj sætter hårdt ind før skolestart - forsøger at få hele familier coronatestet

Ishøj Kommune har det højeste smittetryk og færrest vaccinerede. Nu opfordrer borgmesteren børnefamilier til at få en PCR-test inden skolestart.

- Bliv testet før skolestart.

Sådan lyder opfordringen fra Ishøjlistens borgmester i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp.

- Vi skal passe på, at mange af de corona-varianter, som vi har hørt om, ikke breder sig. Og børn kan jo godt være smittebærere, lyder det fra borgmesteren.

Kommunen har det højeste smittetryk i landet og samtidig det laveste antal færdigvaccinerede.

Det vil borgmesteren lave om på med de anbefalede tests og ved at opfordre til vaccination ved teststederne.

- Så er det nu, hvor vi alle skal samles om at få børnene i skole igen, og hvor vi så kan få vores vaccinationsprocent op på et acceptabelt niveau.

For at alle børnefamilier kan få nå at få en PCR-test, har Ishøj Kommune oprettet pop-up teststeder, som du kan læse mere om her.

De tre steder Ishøj hvor der vil være pop-up teststeder.
De tre steder Ishøj hvor der vil være pop-up teststeder.
Foto: TV 2 Lorry

Flest smittede og færrest vaccinerede

Ifølge Urfan Zahoor Ahmed, der er læge og talsmand for Dansk-Pakistansk Råds 'Taskforce COVID-19', så er der flere grunde til, at Ishøj Kommune har så svært ved at tackle coronavirus.

Først og fremmest spiller demografien i Ishøj en stor rolle.

- Vi har oplevet i løbet af hele pandemien, at demografien i Ishøj har haft en indflydelse. Der er rigtig mange, der arbejder i servicefag og andre brancher, hvor de er mere udsat for smitte, forklarer Urfan Zahoor Ahmed.

Antallet af tosprogede i Ishøj er også stort, så kommunen har haft problemer med at informere alle borgerne om corona, og det er netop en af de opgaver, som Taskforce COVID-19 har hjulpet kommuner på den københavnske vestegn med.

- En dialogsøgende tilgang har været nødvendig for at nå ud til alle borgere i kommunen.

Ishøj Kommune er også en af de kommuner, der har haft det største antal smittede i løbet af pandemien. Ifølge Urfan Zahoor Ahmed kan det også være en grund til, at vaccinetilslutningen er den laveste i landet.

-  Hvis man har været smittet, så har man jo sit coronapas, immunitetspasset, som gør, at incitamentet til at blive vaccinerede måske ikke er lige så højt.

Borgmester i Ishøj, Ole Bjørstorp, har god grund til at tage sig til hovedet. Kommunen er nemlig bundskraber, når det gælder vaccinetilslutning.


Skoler og borgere bakker op om opfordring

På Strandgårdsskolen i Ishøj håber skoleleder Jan Mindegaard, at mange børnefamilier vil følge borgmesterens opfordring og lade sig teste inde skolestart i næste uge.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé, at vi kan få ungerne testet, så vi kan undgå de her nedlukninger. Det er så opslidende både socialt og læringsmæssigt, hvis ungerne skal være hjemme igen, siger skolelederen.

Skolen måtte lukke ned flere gange i løbet af sidste skoleår, og Jan Mindegaard frygter, at det sker igen.

- Min frygt er jo, at alle børn i en klasse, hvor der er en smittet, de er nære kontakter. Så skal vi sende dem hjem med alt det besvær, der er for børnene, deres forældre og mine medarbejdere.

Flere børnefamilier i Ishøj fortæller i dag, at de vil følge opfordringen og lade sig teste inden skolestart i næste uge.

- Ja, selvfølgelig skal vi det. Jeg synes, det er fornuftigt at gøre.

Det siger Laura Petersen, der er mor til William, som glæder sig til at starte i skole.

- Jeg glæder mig til at møde mine venner igen - og lege.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik