Borgmestre om motorvejsstøj: Folketinget svigter os

Mere end 15.000 boliger på Københavns Vestegn er så plaget af støj, at det er sundhedsfarlig. Nu har flere borgmestrene fået nok

Borgmestrene på Vestegnen har fået nok.

I årevis har de kæmpet for at staten skulle tage deres problemer med støj langs motorvejene omkring København alvorligt.

- Der sker ingenting, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk Kommune, konservativ.

Forskellige kommuner vest for hovedstaden har haft gentagende besøg af skiftende transportministre. Alligevel er der stadig ikke udsigt til, at de tusindvis af borgere, der bor tæt på motorvejene omkring København, får de støjdæmpende foranstaltninger, de efterspørger.

- Det er jo skandaløst, at man lover at gøre noget, men at der ingenting sker. Det kan man da ikke være bekendt, siger Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj Kommune, Socialdemokratiet.

For en måned siden viste en rapport at 15.000 københavnere lever med støjgener, der er over Miljøstyrelsens grænseværdi.

LÆS OGSÅ:  Støj fra motorvej mere skadelig end bystøj

Samtidig har den nuværende transportminister, Hans Christian Schmidt (V), sammen med forligspartierne tidligere lovet, at man vil prioritere støjgener i nærheden af København højt, når der igen er penge.

Problemet er bare, at der ikke er penge i den såkaldte støjpulje, fordi de 400 millioner kroner, som man bevilgede i 2014, er brugt.

- De har sat den på pausefisk. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man ikke kan finde penge til det her, siger Henrik Rasmussen.

Også Hvidovres borgmester føler, at borgerne i hendes kommune bliver svigtet.

- Det er udtryk for manglende anerkendelse af borger, siger Helle Damsbo, borgmester i Hvidovre, Socialdemokrat.

I Transportministeriet forsikrer man, at ministerens tidligere løfte stadig står ved magt.

Det vil politikerne i Vallensbæk og Ishøj dog ikke vente på. I begge kommuner er man derfor gået i gang med at løse støjproblemerne selv.

I Ishøj beslutter byrådet i morgen, at kommunen skal købe overskudsjord fra metrobyggeriet i København og bruge det til at bygge støjvoldene langs motorvejen højere. I Vallensbæk vil man som et forsøg sætte brugte vindmøllevinger op som støjskærm langs 80 meter af kommunens motorvej.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik