Vestegnskommuner fejrer trækæmper - er blevet vartegn for området

Seks store træfigurer skulle kun have stået i nogle måneder, men nu vil man aldrig af med dem.

De gemmer sig bag træer, under en bro og på jorden. Men selvom der bliver inviteret til at gå på jagt efter dem, så er de svære at komme udenom.

Der er tale om kunstneren Thomas Dambos glemte trækæmper, som er placeret seks forskellige steder i naturen på på Københavns Vestegn.

 
 
Foto: Thomas Dambo

I anledning af Vestegnens Kulturuge bliver de seks kæmper fejret i weekenden, da det er tre år siden, de blev bygget i forbindelse med Kulturugen i 2016.

Siden da har de været et kæmpe tilløbstykke for både lokale og turister - også lørdag, da  'Oscar under Broen' blev fejret i Ishøj, og mange lokale borgere var mødt op.

- Det er meget sjovt, at den ligger under en bro, og at man kan kravle op på låret af den, sagde Tobias Ethelberg Christensen, TV 2 Lorry. 

 

En fast bestanddel

De øvrige trækæmper er 'Bakke Top Trine' i Hvidovre, 'Thomas på Bjerget' i Albertslund, 'Teddy Venlig' i Høje Taastrup, 'Lille Tilde' i Vallensbæk og 'Sovende Louis' i Rødovre.

Oprindeligt var det kun meningen, at de skulle stå i tre til fire måneder, som en tidsbegrænset udstilling. Men på grund af den enorme interesse for dem, og fordi ingen havde lyst til at fjerne dem, blev de stående.

- Der er jo ikke en turist, som kommer forbi, der ikke spørger, hvor 'Oscar under Broen' ligger, siger Borgmester i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp til TV 2 Lorry.

'Thomas på Bjerget'.
'Thomas på Bjerget'.
Foto: Thomas Dambo

Han havde ikke forestillet sig, at figuren i hans kommune kunne udvikle sig til det, den er i dag - en fast bestanddel af det, man gerne vil se i Ishøj.

Det var ikke tanken fra start, men det er man kun glad for i dag.

- Den er blevet noget vigtigt - et særkende for Ishøj kommune, siger Ole Bjørstorp.

Han ser stadig kunstmuseet Arken som den største turistmagnet i Ishøj Kommune, men 'Oscar under Broen' er blevet en forlængelse af Ishøj som kunstens by.

Thomas Dambo Trold Bakke top Trine Hvidovre
Bakke Top trine
Foto: Thomas Dambo

Den lokale natur skal udforskes

Kunstværkerne blev for tre år siden bygget på unikke steder i kommunerne, og idéen var, at kæmperne skulle lokke Vestegnens borgere ud og udforske egnens smukke steder.

De seks kæmper indgår i en fortælling, og en lille skattejagt som viser rundt mellem de steder, hvor de er opført. De er alle lavet af genbrugstræ.

Lørdag var der fødselsdagsfejring i Ishøj, Alberstlund og Høje Taastrup, mens der vil være lignende arrangementer søndag i Hvidovre og Valensbæk.

Teddy Venlig
Teddy Venlig
Foto: Thomas Dambo
Lille Tilde
Lille Tilde
Foto: Thomas Dambo

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik