90.000 tons affald er forsvundet fra Amager Bakke

Affaldsdirektør Ulla Röttger på Amager Ressourcecenter (ARC) har fået en kold skulder af de lokale virksomheder, som over de senere år er begyndt at sende kæmpe mængder affald ud af København, skriver Finans.

Det sker på trods af, at direktøren - før ARC's nye kæmpeanlæg, Amager Bakke, i 2012 blev besluttet - blankt afviste alle advarsler om, at det kunne ske.

Ifølge en ekspert efterlader det Ulla Röttger med et problem, når hun i de kommende år skal forsøge at genoprette økonomien for det kriseramte prestigeprojekt til 4,1 mia. kr. Ifølge ejerkommunernes redningsplan skal man undgå et milliardtab ved at importere 114.000 tons affald om året.

Tvivlsom økonomi i Amager Bakke (nyhedsindslag, 6. oktober)

Men det er en usikker plan, hvis Amager Bakke ikke engang kan holde på det lokale københavnske affald, vurderer lektor på Aalborg Universitets Institut for Planlægning Søren Løkke over for Finans.

- Man har bygget så stort, at man kommer ud på et konkurrenceudsat marked, hvor affaldet handles på tværs af landegrænser. I det marked vil der ofte være nogle, der står med et bedre tilbud, siger Søren Løkke.

I en intranetbesked til sine ansatte skriver Ulla Röttger, at 90.000 tons erhvervsaffald årligt er 'forsvundet' for anlægget, og at hun reelt ikke aner, hvor det er forsvundet hen. Det er en udvikling, der er sket over de senere år.

Ulla Röttger afviser i en mail til Finans, at det er et problem for redningsplanen, at hun ikke kan holde på affaldet fra de lokale virksomheder, da tabet af affald ifølge direktøren allerede er indregnet. Direktøren forholder sig dog ikke til, om mere erhvervsaffald kan forsvinde.

AMAGER BAKKE - AFFALDSANLÆGGET MED SKIBAKKE PÅ TAGET

  • Affaldsanlægget med en skibakke på toppen koster godt fire milliarder at bygge.
  • København, Frederiksberg, Hvidovre, Tårnby og Dragør bidrager sammen med 60 procent af det samlede budget, mens resten kommer fra fonde. 
  • Det har siden vist sig, at de fem kommuner ikke kan producere nok skrald til affaldsanlægget. 
  • Finans fortæller, at Amager Bakke på sigt kommer til at mangle 1,9 milliarder kroner. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik