Alternativet taber kampen om Amager Fælled: Forlader budgetforhandlinger

Alternativet kom til budgetforhandlingerne i København med oprejst pande og masser af idéer. Nu har de forladt forhandlingerne, da de ikke ønsker at bygge på Amager Fælled.

Alternativet i København har trukket sig fra budgetforhandlingerne for Københavns Kommune.

Det oplyser partiet selv i en pressemeddelelse, hvor de også giver deres forklaring på, hvorfor de har trukket sig fra forhandlingerne.

Ifølge partiet har de kommet med en række konkrete løsningsforslag til at redde Amger Fælled fra det efterhånden sagnomspundne byggeri, som skal betale for Metro Cityringen.

Men der blev langtfra lyttet til det grønne parti, der stormede frem under sidste kommunalvalg i København. Kun Enhedslisten var enig i Alternativets ultimatum om at lade være med at bygge på fælleden. 

- Jeg er dybt skuffet på Københavns vegne. Vi kunne have reddet Amager Fælled og samtidig bygget masser af boliger. Vi gik efter at få et balanceret budget med fokus på natur, klima, livskvalitet og sociale forbedringer. Men vi blev presset ud, før vi fik kunne få lov til at fremlægge vores samlede budgetforslag, siger kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld fra Alternativet, i pressemeddelelsen.

Dermed oplyser Alternativet, at slaget om fælleden er tabt.

Det er på trods af 50.000 underskrifter fra utilfredse borgere og talrige demonstrationer - senest med 8.000 demonstranter på Rådhuspladsen.

- Overborgmesteren havde muligheden for at samle os alle sammen om en vindersag, men vælger at bygge på Københavns mest unikke og største sammenhængende naturområde i stedet, konkluderer Niko Grünfeld og fortsætter:

- Jeg er overbevist om, at politikerne overser et vigtigt signal fra københavnerne. Den massive modstand mod at bygge på Amager Fælled handler om mere end Amager Fælled. Den handler også om, at københavnerne ønsker en demokratisk byudvikling, som sætter fokus på livskvalitet og en by i bedre balance. Det får vi ikke ved at hælde beton på vores sparsomme grønne områder.

De andre partier forhandler nu videre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik