Bertel Haarder kæmper for kunst og bare bryster

Mandag åbnede en ny, kontroversiel udstilling i det offentlige rum midt på Nytorv i København.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kunstnerens Mathilde Garfströms fotoudstilling har allerede fået en del opmærksomhed, fordi den skildrer kvindelig nøgenhed, men mandag blåstemplede kulturminister Bertel Haarder udstillingen, da han stod for åbningen.

Det er meningen, at fotografierne skal være en hyldest til kvindekroppen og frisindet, men ifølge politivedtægten var der tale om billeder, der var blufærdighedskrænkende.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg har meget svært ved, at se hvad der er at blive krænket over her. Jeg vil faktisk sige, at det er vildt langt ude, lyder det fra kunstneren selv, Mathilde Garfström.

- Jeg har jo ikke lavet de her billeder som lumre eller som porno. Det er naturlige kvinder i naturen, taget af en kvinde, for at hjælpe kvinder.

Og det var ikke kun nøgne mennesker på plakater, de forbipasserende på Strøget i København fik udsigt til. Også Danske Naturister var mødt op for at støtte de bare bryster,- naturligvis uden tøj.

Mathilde Garfström taler til de fremmødte naturister ved åbningen af fotoudstillingen.
Mathilde Garfström taler til de fremmødte naturister ved åbningen af fotoudstillingen.
Foto: TV 2 Kosmopol

 Selv Kulturminister Bertel Haarder har kastet sig ind i kampen for den naturlig nøgenhed. Derfor afbrød han sin ferie for at åbne mandagens fotoudstilling.

- Det var vigtigt for kunstneren Mathilde Grafström at jeg kom og åbnede den. Og jeg synes, at hun har en god pointe, når hun påpeger at mange har et dårligt forhold til deres egen krop. Hendes budskab er: Vær hjemme i din egen krop, vær ved den, lyder det fra Bertel Haarder til TV 2 Lorry.

 

 

 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere