Borgere undrer sig over disse skilte - Kan du se hvorfor?

En række mystiske skilte rundt om i København antyder, at det lovligt at bruge cannabis. Kommunen kalder dem ulovlige.

Det kan godt være, at Københavns Kommune har en ambition om, at byen skal være endnu grønnere.

Men hvis man går og tror, at det indebærer muligheden for lovligt at fyre en fed i byrummet, som flere skilte rundt om i byen i øjeblikket antyder, så kan man godt tro om igen. 

Flere borgere er i de forgange dage faldet over nogle grønne, ophængte skilte i bybilledet, der antyder, at det er lovligt at bruge cannabis inden for specifikke tidsrum.

‘Autoriseret cannabis zone,’ står der på skiltene, der samtidig giver indtryk af, at det er Københavns Kommune, der er afsenderen.

Og det måske med god grund. For kommunens våbenskjold fremgår nemlig på skiltene.

- Hvad er dette?, spørger en borger på Københavns Kommunes Facebook.

Også på Twitter er der en borger, der undrer sig.

- Hvem står bag? Set flere steder i Ørstedsparken, skriver vedkommende.

Københavns Kommune forsikrer dog, at det er ikke er dem, der står bag skiltene.

- Det er sørme da nogle borgere, som har været lidt for kreative med kopimaskinen. Det er ikke kommunen, der står bag disse skilte og det er selvfølgeligt ikke i orden at bruge vores logo, når kommunen ikke står bag, svarer Københavns Kommune på Facebook.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning, som oplyser, at skiltene er ulovlige. Man må nemlig ikke plagiere kommunens våbenskjold.

Forvaltningen oplyser endvidere, at der ikke er givet tilladelse til skiltene, og at de vil blive fjernet i takt med, at deres driftsmedarbejdere støder på dem.

Mange tror, det er lovligt at besidde hash

De sidste uger har Københavns Politi gennemført flere aktioner rettet mod hashhandlen på Christiania. En del af indsatsen har også indebæret at ramme kunderne.

Det har i den forbindelse vist sig, at mange tror, det er lovligt at besidde mindre mængder hash. 

- Mange tror fejlagtigt, at det er lovligt at besidde hash til eget forbrug – det er det ikke. Hvis du fx er i besiddelse af 2 gram hash, kan du få en bøde på 2000 kr, skrev Københavns Politi i sidste uge på Twitter.

Hashrygende borgere blev i samme ombæring gjort opmærksom på, hvor en stor en bøde, det udløser - alt efter hvor meget hash, man bliver snuppet med af politiet.

Du kan se bødestørrelserne nedenfor: 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik