Den kollektive trafik i København er verdens dyreste

Cykelbyen København er verdens dyreste storby, hvis man vil rejse med kollektiv trafik.

Det er dyrt at benytte den kollektive trafik i København. Det er faktisk så dyrt, at Danmarks hovedstad er verdens dyreste storby, hvis man vil køre med bus, tog eller S-tog.

Det viser en ny undersøgelse fra det tyske analyseinstitut Statista, der har regnet på den gennemsnitlige pris for en enkeltbillet med bus, tog eller s-tog. 

I København løber gennemsnitsprisen op på over 30 kroner for en tur på cirka 10 kilometer. Det er to kroner mere end i Stockholm, fire kroner mere end i London og cirka fem kroner mere end i Oslo.  

Stockholm og London er - i den rækkefølge - de næst dyreste storbyer, hvis man vil rejse med kollektiv trafik, mens Oslo er verdens femte dyreste storby.     
 

Her kan du se, hvor dyr den kollektive trafik er i udvalgte storbyer.
Her kan du se, hvor dyr den kollektive trafik er i udvalgte storbyer.

At København er verdens dyreste by, når det gælder kollektiv trafik, kommer ikke bag på trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet.

-Det er ikke overraskende, fordi omkostningsniveauet generelt er højt i Danmark. Den kollektive trafik er også bedre i København end i andre byer, og det koster penge at have en velfungerende kollektiv trafik, siger han til TV 2 Lorry. 

Han påpeger, at der kan være endnu en grund til, at København stikker af i den tyske analyse, hvor man har kigget på enkeltbilletter.

- Det er måske fordi, man i København i højere grad har lagt vægten på billige periodekort eller billige rabatkort end i de sammenlignelige storbyer, siger han.  

I Danmark bruger vi over otte milliarder kroner om året i offentlige tilskud til den kollektive trafik.

I januar 2016 skrev Politiken, at den offentlige transport med bus og tog i gennemsnit er steget med omkring 30 procentpoint mere end det generelle prisniveau.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik