Efter flere dages skyderier i København: Syv personer anholdt

Politiet mener, at den verserende bandekonflikt i København skyldes, at en bande er blevet opdelt i to nyt grupperinger, som nu beskyder hinanden.

Københavns Politi har søndag anholdt i alt syv personer i en koordineret anholdelsesaktion.

Det skriver politiet på Twitter.

Personerne er alle mistænkt for at tage del i et voldeligt overfald i forbindelse med verserende bandekonflikt, som i disse dage udspiller sig i de københavnske gader.

Mandag klokken 10 fremstilles de syv personer for en dommer i Københavns Byret, og politiet oplyser, at de ikke har flere oplysninger i sagen, før dommeren har vurderet den.

Årsagen til bandekonflikten i København skyldes ifølge politiet, at en bande fra Nørrebro på grund af interne stridigheder nu er opdelt i to grupper, som nu bekriger hinanden på gaderne i hovedstaden.

Ifølge Ritzaus oplysninger er der tale om personer fra Mjølnerparken, hvoraf nogle af dem har tilknytning til banden Brothas.

Siden fredag har der været flere episoder i og omkring København. 

I fredags blev der skudt op mod 10 gange på Meinungsgade midt på Nørrebro, hvor tre personer blev ramt. 

Lørdag aften blev der skudt i Ishøj ved en tankstation. Ingen blev ramt ved episoden, men Københavns Vestegns Politi reagerede promte ved at indføre en visitationszone i Ishøj.

Også i Københavns Politikreds er der indført visitationszone efter den seneste tids uro. I onsdags skød politiet i København mod en forbikørende bil på Ragnhildgade.

Personer i bilen havde kort forinden åbnet ild mod en gruppe unge, men politiet stod umiddelbart ved siden af. Ingen blev anholdt ved episoden, hvor også gerningsmændene slap væk.

I Københavns Politikreds anser man nu bandekonflikten for at være så alvorlig og omsiggribende, at de har anmodet Rigspolitiet om hjælp fra flere betjente.

Allerede søndag ankom de første betjente, som skal forhindre flere skud- og voldsepisoder i forbindelse med bande-konflikten.

NI SKYDERIER PÅ EN UGE:

​​​​​14. september- fredag nat: Skyderi i København

Fredag aften modtog politiet en anmeldelse om et skyderi på Heimdalsgade på Nørrebro. Politiet fortæller at konflikten eskalerede ved dette skyderi.

15. september- lørdag aften: Skyderi i Ishøj

En byge af skud hamrede mod siden af en sølvgrå Mercedes i Ishøj.

I bilen, der befandt sig på Ishøj Parkvej, sidder to mænd på 24 år, og begge bliver såret.

Den ene bliver ramt en enkelt gang i benet, mens den anden bliver ramt flere gange, herunder i ballen og bækkenet. Begge overlever.

16. september- søndag: Voldeligt overfald

Udover skyderiet på Heimdalsgade fredag skete der et voldeligt overfald i en frisørsalon på samme gade søndag.

17. september - mandag nat: Skyderi i København
​​​​​​

Vidner hørte skud nær den Sorte Plads på Nørrebro.
​​​​​
Her hørte flere vidner fire eller fem skud blive affyret - uden at politiet efterfølgende har fundet tegn på skader eller tilskadekomne.
​​​​
18. september - tirsdag aften: Skyderi i Herlev, Greve og København

Omkring klokken 21.15 jagede en Audi en VW Polo i Herlev. Fra Audien blev der skudt ti gange. Ingen personer blev ramt. Politiet søger vidner i sagen.

Cirka en time senere skydes der mod en mand, der sidder i en bil på Lygten på Nørrebro i København. Han blev ramt i begge arme. Ifølge Ekstra Bladet er ofret et tidligere Brothas-medlem.

Derudover blev fem biler ramt af skud i Greve på parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset Digehuset natten til onsdag.

19. september - onsdag aften: Skyderi i København

Om aftenen gik det løs på Ragnhildgade i København. Kort før klokken 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen.

En 19-årig blev ramt.

Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

21. september - natten til fredag: Skyderi i Glostrup

En 30-årig blev ramt af skud i låret ved Glostrup Shopping Center. Skyderiet fandt sted umiddelbart før kl. 00.19.

Politiet har udsendt signalement af gerningsmanden.

21. september - fredag aften: Skyderi på Nørrebro

Tre personer er ramt efter skudepisode på Indre Nørrebro. To af de ramte var uskyldige ofre, mens den tredje af politiet anses for at være målet for skyderiet.

23. september - søndag: Knivstik i Ishøj

En 27-årig mand blev knivstukket fem gange i ballerne i Ishøj.

Kilder:  Københavns Politi, TV 2, Ritzau, DR og Ekstra Bladet

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik