Iskoldt: Organiserede tyve ribber dagligvarebutik

En købmand deler i frustration overvågningsbilleder uden sløring, der viser, hvordan en gruppe tyve stjæler et stort parti slik.

Det er ikke første gang købmand Brian Rosenstand deler overvågningsbilleder fra sin butik på Facebook. Han ved godt det er ulovligt, men han har fået nok.

Torsdag eftermiddag var Brian Rosenstands Meny-butik på Toftegårdsplads i Valby igen udsat for butikstyveri. 

Denne gang er fire mænd gået ind i butikken og på under et minut har tre mænd helt åbenlyst slæbt for flere tusinde kroner slik ud af butikken, mens fjerdemanden holdt vagt. 

- Det her eksempel, som burde kunne få både borgere, politikere og politiet til at se, hvor ekstremt og voldsomt det er. Både i forhold til kroner og ører, i forhold til hvor hurtigt og organiseret det er, og hvilke typer det er, personalet skal tilbageholde, siger indehaveren af Meny-butikken, Brian Rosenstand.

Fredag lagde Brian Rosenstand derfor overvågningsbillederne ud på Facebooksiden for Meny Toftegårds Plads med teksten: 

"Detailhandlen skriger på hjælp - mens tyveknægtene bare slipper afsted. Hvornår stopper det således at detailhandlen får reelle muligheder for at få sine stjålne varer tilbage, mens tyveknægtene samtidig bliver straffet på en måde, så de forstår at det har konsekvens. I dag sker der intet." 

"Det er bestillingsarbejde"

Ifølge købmanden ryger de adskillige poser slik, som gerningsmændene stak af med, sandsynligvis direkte ned til en kiosk, som videresælger det. 

- Det er tydeligt at se, at de her varer er kioskvarer. Det er meget nemt at afsætte, og jeg har en stærk formodning om, at det er bestillingsarbejde. 

Derfor mener købmanden at politikere og politiet skal gøre mere for at komme problemet med organiseret butikstyveri til livs. 

- Det nærmer sig jo økonomisk kriminalitet, når det er de her mængder til videresalg vi taler om. Det burde strammes - så der både kommer højere straffe og større bødestørrelse, så det ikke bare anses som småtyverier. 

Ulovligt, men nødvendigt

Brian Rosenstand ved godt, det er ulovligt at dele overvågningsbilleder fra butikken, men han mener det er nødvendigt. Både for at advare andre butikker i området, men også at skabe opmærksomhed på problemet og råbe politikerne op. 

Ifølge Brian Rosenstand er episoden - og mange andre episoder - meldt til politiet. Men lige lidt hjælper det.

-  Jeg har anmeldt det, men regner ikke med at høre noget. Jeg hører aldrig noget, lyder det fra den frustrerende købmand, som ifølge ham selv årligt får stjålet varer for et millionbeløb. 

Brian Rosenstand har også tidligere foreslået af dagligvarerbutikkerne kan få lov til at dele overvågningsbilleder indbyrdes. Det kan du læse mere om her

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik