Kæmpe Marijuana-march i dag: Forventer 8.000 deltagere

Global Marijuana March har 20 års jubilæum i dag. Københavns Politi forventer 6-8.000 deltagere.

- Første år var vi 20, året efter 30 deltagere og i år regner Københavns Politi med at det bliver komme mellem 6-8.000 mennesker. Det er jo godt vejr, så det lokker nok flere med, lyder det fra en af arrangørerne, Klaus Trier Tuxen, formand for Hampepartiet.

Klaus Trier Tuxen har været med fra den spæde begyndelse og har set projektet udvikle sig igennem årene.

- Folk tør godt springe ud nu. Og stå ved at de nyder cannabis, det har de ikke turdet før. 

Marchen begynder lørdag kl. 13.00 på Christiania i København og bevæger sig langsomt over Knippelsbro og slutter foran Christiansborg - lige under Lars Løkkes vindue. 

 
 

- Normalt slutter vi jo marchen foran Københavns Rådhus, men det har vi lige ændret. For på rådhuset går man jo faktisk ind for fri hash. Derfor har vi flyttet det, så vi kan råbe Christiansborg op. 

- Vi har ikke hørt noget fra Lars Løkke og vi ved jo også godt at han holder fri dag. Men vi gør det alligevel. Jeg synes faktisk at han er en fin fyr, men jeg kan ikke lide hans politik. Og han er jo landets statsminister og derfor skal han høre vores budskab, siger Klaus Trier Tuxen 

Global Marijuana March begyndte i New York  tilbage i 1998 og har siden bredt sig. I dag bliver der marcheret i 950 byer i 41 lande, fortæller Klaus Trier Tuxen. 

- Vi bliver ved, målet er jo at få fri hash, afrunder formanden for Hampepartiet. 

Marchen slutter foran Christiansborg kl. 15.00, derefter er der taler og musik. Blandt andre Raske Penge + Klumben underholder. 

Se billeder fra i dag. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik