Kommune lægger sig ned efter dom: Vi betaler p-bøder tilbage

Bilister, der har parkeret ved Dronningegården i København og fået en bøde grundet en ikke-indstillet p-skive, kan se frem til at få pengene tilbage.

Det var i strid med loven, da Københavns Kommune krævede af bilister ved Dronningegården i Indre By, at de både skulle stille p-skiven og købe en p-billet for at holde på stedet.

Det fastslog Københavns Byret i en nylig afgørelse, som tidligere fredag fik bilisternes interesseorganisation FDM til at kræve, at kommunen tilbagebetaler de p-afgifter, der er udstedt til bilisterne uden korrekt stillet p-skive i forruden.

quote  Vi tager landsrettens dom til efterretning. Vi har ikke noget ønske om at gå videre med sagen for at få den prøvet ved endnu en domstol

Jes Øksnebjerg, centerchef, Københavns teknik- og miljøforvaltning

Og det vil nu ske.

- Vi tager landsrettens dom til efterretning. Vi har ikke noget ønske om at gå videre med sagen for at få den prøvet ved endnu en domstol, for vi har allerede sidste år afskaffet p-ordningen i Dronningegården, som sagen handler om, fordi vi grundlæggende ikke ønsker at have en ordning, som folk har svært ved at forstå, siger centerchef Jes Øksnebjerg fra Center for Parkering under Københavns teknik- og miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

Bilisterne bliver kontaktet

Som konsekvens af det har man som bilist ”naturligvis” ret til at få annulleret og tilbagebetalt afgiften, hvis man har fået en afgift for overtrædelse af reglerne om p-skiver, skriver kommunen.

Det gælder for alle, der har fået en afgift i perioden fra marts 2014 til marts 2017. Reglerne gjaldt også før marts 2014, men de tilfælde falder for forældelsesfristen på tre år. 

- Center for Parkering er allerede gået i gang med at identificere de bilister, der skal have refunderet deres afgift, og disse vil blive kontaktet direkte. Grundet det store antal afgifter, som Center for Parkering skal behandle, kan man som bilist forvente at blive kontaktet frem til 1. maj 2017, skriver kommunen.

Centerchef Jes Øksnebjerg oplyser til TV 2 Lorry, at kommunen i alt vil tilbagebetale 8.000 afgifter til kunderne, hvilket koster i omegnen af fire millioner kroner.

Årligt opkræver Center for Parkering 300.000 p-afgifter. 

TV 2 Lorry følger fortsat sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik