Kritik af pride: Oprydning kom for sent

København har netop lagt gader til den største pride nogensinde. 40.000 deltog og 250.000 tilskuere heppede langs ruten, men i lighed med Distortion er der nu flere, der efterlyser bedre oprydning og toiletforhold langs ruten.

Copenhagen Pride betaler cirka 130.000 kroner til Københavns kommune for at få gjort rent langs ruten. Men noget er gået galt.

Søndag eftermiddag mangler der stadig rengøring nogle steder. Paradechef ved Copenhagen Pride, Jesper Sørensen, forklarer, at paraden var rekordstor, og at rengøringsmedarbejderne ikke kunne følge paraden inden for den afsatte arbejdstid.

Der ligger stadig masser af konfetti rundt om i byens gader efter lørdagens pride-parade.
Der ligger stadig masser af konfetti rundt om i byens gader efter lørdagens pride-parade.

- I går var paraden så lang, at de måtte sende deres rengøringsarbejdere hjem. Rengøringsholdet mødte først ind klokken 6 i morges og begyndte rengøringen.

Flere reaktioner på Facebook

I mellemtiden har flere reageret på Facebook over den manglende rengøring.

- Når man er i stand til at organisere et optog med +100 vogne i kortege og +40.000 deltagere, bør man også magte at sende et par renovationsvogne efter optoget, skriver en bruger.

- Det så helt vanvittigt ud i går aftes. Og de er ikke færdige endnu, skriver en anden.

- Det er helt tosset, der ikke ryddes op, skriver en tredje.

Mangel på toiletter 

Også manglen på toiletter langs ruten møder kritik. Copenhagen Pride havde sørget for at opstille toiletter langs Frederiksberg Allé og fået åbnet de offentlige toiletter på Vesterbro Torv. Men paradechef Jesper Sørensen erkender, at flere toiletter skal overvejes til næste år.

- Vi skal helt klart kigge på det til næste år, det er der ingen tvivl om. Vi evaluerer med politiet og kommunen efter paraden, hvordan vi kan gøre det bedre, fordi der er ingen tvivl om, at vi vil gerne have, at alle er glade, også dem som bor langs ruten, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik