Kunstprojekt afvist i København - nu ender det i Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus overtager projekt, der ikke må udstilles på Charlottenborgs facade

Kunsthal Charlottenborg fik et rungende nej, da de ansøgte Slots- og Kulturstyrelsen om at bruge facaden til et midlertidigt kunstværk af den netop færdiguddannede kunstner, Banaan al-Nasser. Men københavnerne kan godt komme til at se det afviste værk alligevel - hvis de altså rejser til Aarhus.

For Kunsthal Charlottenborgs direktør, Michael Thouber, skriver på sin Facebook-profil, at han efter omtalen af sagen har fået et godt tilbud fra direktøren for det aarhusianske kunstmuseum, ARoS.

-Jeg ved det er kontroversielt at sige og særligt i dag, men nogle gange må man elske Facebook. Efter mit opslag her til morgen om det afviste værk af Banaan Al-Nasser skabt til Kunsthal Charlottenborgs facade, skrev direktør på ARoS, Erlend G. Høyersten. ”Hvad med at montere det på ARoS’ facade? Som et projekt i regi af Charlottenborg?”. Og sådan bliver det. Inden for få minutter havde ARoS’ tekniske chef udtænkt en løsning til ophængning og booket en lift, så Banaan Al-Nassers værk allerede fra slutningen af næste uge kan udstilles på facaden af ARoS, skriver kunsthalsdirektørn på Facebook.

Og i samme forbindelse sender han en stor tak til kollegerne på ARoS.

 

Slots- og Kulturstyrelsen har tidligere tilladt facekunst på Charlottenborg. Bygningen har været udsmykket med brugte kaffesække og med redningsveste. Men denne gang argumenterede styrelsen for et nej, fordi de ikke mente, at det nu afviste projekt passede til facaden.

Projektet indebærer, at der skal monteres et stort antal små parabolantenner - blandt andet som en kommentar til den ghettodebat, der hersker i Danmark. Den kommentar bliver nu en aarhusiansk kommentar.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik