Selv om stikprøvemålinger indikerer, at der bliver smidt færre skodder på gaderne i København end tidligere, udgør de små skod stadig et stort problem.
Vi ved, at skod avler skod og andet skrald
Hele seks ud af syv stykker affald, der bliver samlet op fra gaden, er nemlig cigaretskodder, og det får Københavns Kommune til at igangsætte endnu en 'skodkampagne' denne sommer.
Skraldespandene ved byens mest travle trafikknudepunkter vil blive påmonteret kæmpestore cigaretskodder, som skal gøre københavnerne opmærksomme på, at deres skod hører hjemme her.
Derudover vil 25 unge i alderen 13 til 17 år samle skodder op og uddele lommeaskebægre på fem belastede ruter i byen med start på Nørreport Station.
Nye aksebægre kommer til
Man er yderligere i gang med at sætte ekstra gadeaskebægre op, som kommunen har arvet fra DSB.
90 askebægre har indtil nu fundet vej til synlige og strategiske placeringer, og yderligere 300 askebægre vil i den kommende tid blive placeret, hvor de gør størst gavn i det offentlige rum.
- Vi ved, at skod avler skod og andet skrald. Det er særligt en udfordring omkring byens trafikknudepunkter, og derfor sætter vi ind på en lang fronter for at minde københavnerne om, at skod også er skrald, der hører hjemme i skraldespanden, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten).
Gadeaffald i København
Heraf blev 2.601 ton affald fejet op fra jorden- altså godt halvdelen.
Der står ellers 5.800 affaldskurve i byen.
I 2017 har man afsat 250 millioner kroner til at renholde hovedstadens parker, cykelstier, fortorve og veje. Samt at bekæmpe grafitti og rengøre efter arrangementer.
Kilde: Københavs Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning